Opnames voor 'Hitman' van topregisseur Richard Linklater gestart!

Glen Powell speelt de hoofdrol in deze nieuwe actie-komedie

Lajea van der Willik 6 oktober 2022 06:07 in Algemeen
In de actiekomedie Hitman speelt Glen Powell (Top Gun: Maverick) de rol van een onbetrouwbare huurmoordenaar. Samen met Adria Arjona (Father of the Bride) filmen ze dit verhaal in New Orleans onder de financiering van AGC studios.

Als je Gary Johnson (Powell) inhuurt om je vervelende baas te vermoorden, dan kan je maar beter uitkijken. Hij is niet zomaar een huurmoordenaar. Hij werkt namelijk undercover voor de politie om mensen die huurmoordenaars inhuren, op te pakken.

Wanneer Powell's personage een wanhopige vrouw ontmoet (Arjona) die weg probeert te komen van haar vijandige vriend, vergeet hij even dat hij geen echte huurmoordenaar is en probeert haar te helpen. Hierdoor raakt hij verliefd op Arjona's personage en en breekt hij zijn eigen protocol om geen crimineel te worden.

Powells eerste project als scenarioschrijver
Regisseur Richard Linklater heeft dit script samen met Powell geschreven en momenteel werken Michael Blizzard, Michael Costigan en Jason Bateman mee bij de productie van de film. Dit is bovendien ook Powell's eerste project als scenarioschrijver.

Het verhaal stamt af van een waargebeurd verhaal dat is opgetekend in een Texas Monthly artikel van Skip Hollandsworth en is sinds deze maan in productie. Verder is er nog geen exacte datum voor wanneer de film uitkomt, maar we kunnen hem in 2023 verwachten.

NieuwsFilm