Kritiek op 'Halloween Kills' onder de loep genomen door de regisseur

Geen zorgen, het afsluitende deel wordt uitstekend.

We hoeven niet meer lang te wachten op Halloween Ends, aangezien het afsluitende deel van de geliefde franchise deze maand nog te zien zal zijn. Fans zullen wel hopen dat de film beter is dan het vorige deel, aangezien hier de nodige kritiek op was. Regisseur David Gordon Green laat nu weten hoe dat komt.

In Halloween Kills ligt Laurie Strode namelijk een lange tijd in het ziekenhuis. Een erg grote en belangrijke rol speelt zij dus niet, terwijl Michael Meyers zich afreageert op andere mensen. Een menigte probeert de schurk tegen te houden, maar zij zijn niet tegen hem opgewassen. Meyers rekent op gewelddadige en bloederige wijze af met zijn tegenstanders, maar toch vonden filmfanaten dit niet 'genoeg'.

Reactie
Nu laat Green dus van zich horen: "Dit was in mijn ogen het hele doel van de film. Je ziet dat het misgaat maar je krijgt niet echt een antwoord. Ik weet dat veel mensen dat niet geweldig vinden, je ziet veel chaos, maar je ziet niet echt wat hier de bedoeling van is. Ik kan daar best om lachen, want ik weet wat ik daar op moet zeggen: Wacht nog heel even, je komt er binnenkort achter!"

"Het is grappig, want wat mensen willen zien in films is heel subjectief, al willen de meeste bioscoopgangers iets origineels zien. Je kan niet zomaar hetzelfde doen, het moet iets nieuws en anders zijn. Het was dan ons ook belangrijk om telkens voor iets 'verschillends' te gaan. Elke keer weer moet het fris aanvoelen, met een nieuwe sfeer en 'vibe'. Het laatste deel sluit alles perfect af".

Verwachtingen
Een reden waarom Halloween Kills niet zo aansloeg komt ook door Halloween uit 2018. Dit deel presteerde juist uitstekend, waardoor de verwachtingen torenhoog waren. Halloween Kills staat echter op een teleurstellende 39% 'rotten'-rating op Rotten Tomatoes, dus hopelijk mogen we de regisseur geloven wanneer hij zegt dat het afsluitende deel beter zal zijn!

NieuwsFilm

meest populair