Netflix blijkt weer een ware topfilm in huis te hebben

De eerste recensies voor 'Roald Dahl's Matilda the Musical' zijn enorm positief.

Jeffrey Kouters 6 oktober 2022 22:30 in Algemeen
Netflix lijkt weer een ware hit te hebben met Roald Dahl's Matilda the Musical. De musicalfilm - over een slim meisje met telekinetische krachten - ging deze week in première op het filmfestival van Londen en dat betekent dus ook dat de eerste recensies inmiddels online staan.

De eerste recensies voor Roald Dahl's Matilda the Musical zijn ontzettend positief. Op het moment van schrijven scoort de filmbewerking 100 procent op Rotten Tomatoes (met een gemiddelde beoordeling van een 8) - maar dat is slechts op basis van zeven recensies. Desalniettemin zijn de eerste tekenen dus heel goed.

'Lekker uitbunding'
In 2010 ging een musicalversie van Roald Dahl's boekklassieker Matilda in première. Deze werd geregisseerd door Matthew Warchus, degene die nu ook een filmbewerking van de voorstelling voor Netflix heeft mogen maken.

Deze blijkt bijzonder goed te zijn geslaagd. Robbie Collin van de Daily Telegraph is bijvoorbeeld laaiend enthousiast over de musicalfilm. Hij geeft deze maar liefst 5 sterren. "Net als in het boek van Dahl, is alles in deze film - van tederheid tot terreur - lekker uitbundig".

Ook Peter Bradshaw van The Guardian is zeer te spreken over de Netflix-prent. Hij beoordeelt Matilda the Musical met 4 sterren. "Deze film is geweldige entertainment, die wordt gereserveerd met verve".Roald Dahl's Matilda the Musical verschijnt begin december in een beperkt aantal bioscopen en is vanaf 25 december op Netflix te streamen. Aangezien deze leuk is voor jong en oud, is de film ideaal om tijdens de kerstdagen te kijken.

De belangrijkste rollen zijn voor Alisha Weir (in de titelrol), Lashana Lynch (als de lieve juf Miss Honey) en Emma Thompson (als het gemene schoolhoofd Ms Trunchbull).

NieuwsFilm