Christian Bale over het grote 'Batman-dilemma' en de samenwerking met Heath Ledger

Christian Bale over het grote 'Batman-dilemma' en de samenwerking met Heath Ledger

De acteur is ongelofelijk trots op de film.

Christian Bale was natuurlijk al te zien in heel wat topfilms (al had zijn carrière er nog indrukwekkender uit kunnen zien als Leonardo DiCaprio er niet was geweest) maar een van zijn bekendste werken is zonder twijfel The Dark Knight. Toch werd hem verteld om niet Batman te spelen.

Tijdens een recent interview liet de met een Oscar bekroonde acteur weten dat hij van de nodige andere filmtalenten kreeg te horen dat hij niet in de huid zou moeten kruipen van de wereldberoemde superheld, aangezien dit het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen.

Reactie
Zo zegt Bale: "Hetzelfde werd me verteld toen ik Patrick Bateman ging spelen voor 'American Psycho'. Er waren de nodige mensen die me zeiden dat het de doodsteek zou zijn voor mijn carrière. Ik had er echter zin in!"

"Batman was hetzelfde verhaal. Hoe vaak ik wel niet te horen kreeg: "He, je weet dat als je Batman speelt het dan voorbij is? Je zal nooit meer iets anders kunnen doen, omdat iedereen je altijd zal blijven zien als Batman!" Ik wilde het doen. Ik heb altijd bij mezelf gedacht, als ik daarna geen andere rollen meer krijg en iets anders kan doen, dan verdien ik het ook niet".

Ervaring
Dit was uiteindelijk totaal niet het geval, aangezien de acteur nog in talloze andere succesvolle films te zien was. Ook heeft hij genoten van The Dark Knight-trilogie, al heeft het tweede deel een streepje voor. Bale vond het een fantastische ervaring en dat komt voornamelijk door Heath Ledger.

Bale vervolgt: "Heath Ledger, mijn God, wát een ongelofelijke prestatie was dat! Het was geweldig om met hem te kunnen werken en te zien hoe hij in de Joker veranderde. Toen ik hem in de huid zag kruipen van zijn personage wist ik al dat het grandioos zou worden".

Ster
Het enige kleine 'minpuntje' is dat Ledger zó onwijs goed was dat Bale vreesde of hij ook overtuigend genoeg zou overkomen: "Ik had het erover met Chris [Nolan], aangezien de schurken vaak interessanter zijn dan de helden. Batman is echter zelf 'bijna' een schurk en wordt ook zo gezien door sommige mensen".

"We wilden er dus een gaaf personage van maken maar toen ik Heath te werk zag gaan dacht ik echt: "Ik ben maar saai want Heath steelt echt de show!" Maar ik ben onwijs trots op 'The Dark Knight'. Ik hou echt van die film, hij is fantastisch. Ik ben ook vereerd dat ik heb mogen werken met Heath".

NieuwsFilm

meest populair