Geruchten over 'Avatar 4' zijn eindelijk bevestigd

Avatar 2 moet nog verschijnen, maar de opnames voor Avatar 4 zijn al begonnen.

De tweede Avatar-film komt pas in december uit, maar producent Jon Landau heeft tijdens een recente persconferentie op het Busan International Film Festival al wat meer gesproken over de toekomst van Avatar 4.

Hij bevestigde aan Variety de al lang bestaande berichten dat de eerste act van de vierde film al is opgenomen, en zei:

"We hebben het grootste deel van de eerste act van Avatar 4 voltooid, dit was vanwege logistieke redenen nodig. We hebben het grootste deel van de hele film voor Avatar 4 al zwart op wit, maar we hebben nog niet alles gefilmd - alleen de eerste act."

Verschillende biomen
Hij geeft ook aan dat ondanks de eerste film meer focus legde op het regenwoud, en de nieuwe film meer focus legt op de oceaan, dat in nieuwere films nog meer verschillende biomen op de planeet van Pandora verkend zullen worden.

"5, 8 en 9 jaar geleden hadden we niet voor elkaar gekregen wat ons nu wel is gelukt. We hadden de tijd nodig om het naar het niveau te brengen dat we vandaag de dag aan mensen kunnen leveren. Met elk vervolg gaan we het publiek kennis laten maken met nieuwe culturen en nieuwe biomen. We laten de culturen die we hebben ontmoet niet achter."

Het filmen van de tweede, derde en een stukje van de vierde film begon gelijktijdig in 2017 en liep door tot 2020. De volledige vierde en vijfde film hebben al groen licht gekregen.

NieuwsFilm

meest populair