Naomi Watts hekelt 'ageism' in Hollywood

Naomi Watts hekelt 'ageism' in Hollywood

Zij zou stokoud zijn op haar 33ste

Naomi Watts spreekt zich uit over ouder worden in de filmindustrie. Vrouwelijke acteurs worden immers anders gewaardeerd dan mannelijke acteurs en al helemaal als zij ouder worden.

De 54-jarige atrice uit Penguin Bloom wil graag verandering. Toen zij 33 jaar was in 2001 en haar doorbraak had met de film Mulholland Drive, leerde zij dat zij stokoud was voor Hollywood begrippen.

"Mij werd verteld dat ik in korte tijd veel voor elkaar moest krijgen, want na mijn 40ste zou ik unf***able zijn. Dan was het klaar met mij. Ik vroeg mij af wat die zin inhield. En toen dacht ik: wacht even, als ik mij niet meer kan voortplanten omdat de werking van mijn voortplantingsorganen afnemen, dan ben ik niet meer sexy. Dus kunnen zij mij niet meer inhuren."

Ageism in Hollywood
Zij bleef echter goed werk afleveren, waardoor producers tevreden bleven. En ook nu Naomi dik in de 50 is, heeft zij verschillende projecten geagendeerd staan, zoals de nieuwe Netflix-serie The Watcher. Maar ook anno 2022 leeft 'ageism' in Hollywood. Ze baalt van de dubbele standaarden als het gaat om mannen en vrouwen.

"We moeten het maar goed vinden, vrouwen meer dan mannen. We hebben het bijna nooit over het ouder worden van een man. We praten niet over zijn grijze haren."

Silver fox
Sterker nog: we geven oudere mannen als George Clooney zelfs een compliment door hem een 'silver fox' te noemen. Het feit is, dat vrouwen zelden een compliment ontvangen voor hun grijze haren.

Het artikel bij Joblo staat hier. Het Instagram-bericht hieronder toont hoe geweldig Naomi Watts voorbij de 50 is.



NieuwsFilm

meest populair