Sonic trollt 'Super Mario Bros.'-film om Mario's ontwerp

Sonic trollt 'Super Mario Bros.'-film om Mario's ontwerp

Tenminste zijn ze zelfbewust...

De eerste poster en trailer voor The Super Mario Bros film zijn eindelijk onthuld. Er was veel ophef over de film zelf en de acteur die zijn stem aan Mario zal verlenen, Chris Pratt, maar waar uiteindelijk de ultieme grap over werd gemaakt was Mario zijn achterste. En wie de grap leverde? Niemand anders dan Mario's grootste game-concurrent zelf.

Het officiële Twitter-account van Sonic the Hedgehog trollde de nieuwe Mario-film door te verwijzen naar de controverse die rond de film van hun eigen blauwe held ontstond.

Ugly Sonic
Wie niet over de problemen van de eerste Sonic the Hedgehog-film weet, moet zo'n beetje onder een steen hebben geleefd. Toen de eerste trailer van de film werd onthuld, kwam de filmstudio onder vuur te staan door wat mensen "Ugly Sonic" noemden.

Het blauwe game-figuurtje was nauwelijks te herkennen met menselijke ogen en tanden gecombineerd met een "bijzonder" ontwerp van het Sonic-lichaam. Na de enorme kritiek op het ontwerp spendeerde de studio een klein fortuin om Sonic een nieuwe look te geven. De film werd wat vertraagd, maar leverde de studio uiteindelijk een succesvol begin voor een nieuwe franchise op.

De problemen van Mario's onderlichaam werden onmiddellijk opgepikt door het Sonic Twitter-account, die tweette:



De zelfbewuste grap ging al snel viraal en heeft al meer dan honderdduizend likes opgeleverd.

Chris Pratt
Naast de controverse rond Mario's design, kwam de film ook onder vuur te liggen door de manier waarop Chris Pratt Mario's stem tot leven wekt. Veel fans waren dol op Jack Blacks manier om Bowser te imiteren, maar Pratt heeft de fans niet op dezelfde manier kunnen charmeren.

Pratt beloofde eerder al dat zijn stem anders zou zijn dan Mario ooit eerder is uitgebeeld:

"Ik werkte heel nauw samen met de regisseurs en probeerde een paar dingen uit en kwam op iets uit waar ik echt trots op ben en ik kan niet wachten tot mensen het zien en horen. Het is een geanimeerd voice-over verhaal. Het is geen live-action film. Ik ga niet de hele tijd een loodgieterpak dragen. Ik lever een stem voor een geanimeerd personage en het is bewerkt en anders dan wat je eerder in de Mario-wereld hebt gehoord."

Hoge kwaliteit animatie
Mensen zijn het er over eens dat ze Mario nog nooit zo heeft geklonken. Maar goed nieuws is dat niet. De film is echter wel van hoge kwaliteit, wat je kunt verwachten van Illumination. Ook hebben we nog niet veel dialoog gehoord van Pratts Mario, en het kan ons mogelijk nog positief verrassen.

Het wordt dus nog even afwachten, want we zullen pas meer van Chris' stembanden horen wanneer de tweede trailer uitkomt, vermoedelijk begin volgend jaar.



NieuwsFilm

meest populair