Dit superbelangrijke moment in 'Harry Potter' vond Alan Rickman (Snape) helemaal niks

Dit superbelangrijke moment in 'Harry Potter' vond Alan Rickman (Snape) helemaal niks

De scène in de film was veel anders dan die van het boek.

De geliefde Alan Rickman overleed in 2016, maar de laatste tijd is er veel over de acteur te doen. Rickman, voornamelijk bekend als Snape van de Harry Potter-films, hield namelijk een dagboek bij, dat nu is uitgegeven. Hier staat veel informatie in over de wereldberoemde franchise. Nu wordt weer een nieuw weetje gedeeld.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat de acteur doodziek was tijdens de laatste paar Harry Potter-films, maar toch per se de opnames wilde afmaken, ondanks het feit dat hij gigantisch twijfelde over zijn rol. Dit was niet het enige waar Rickman over twijfelde.

Dood
Een van de belangrijkste en meest choquerende momenten in de franchise is de scène waarin Snape Dumbledore (Michael Gambon) vermoordt met een van de verboden spreuken. Rickman zelf was geen fan van dit moment en probeerde dit dan ook te veranderen.

In zijn dagboek liet de acteur zich erover uit: "Er ontbreekt drama aan de scène. Dit komt vaker voor met verfilmingen van boeken, wanneer het script een belangrijk deel verwijdert uit het verhaal. We weten niet waarom bepaalde personages doen wat ze doen. We begrijpen hun problemen niet, of we geven er gewoon niet om".

Begrip
Rickman heeft niet ongelijk. In de scène in kwestie ziet Snape Harry Potter die zich verstopt voor de vele vijanden die aanwezig zijn, maar Snape verraadt hem niet. Net hierna vermoordt hij wel Dumbledore. Dit kan best lastig te begrijpen zijn voor de bioscoopgangers, die er pas op het allerlaatste moment achter komen dat Snape eigenlijk een soort van 'dubbelagent' was en al die tijd goed was. Als je de boeken echter al had gelezen, dan wist je al lang dat Snape een van de 'good guys' was op het moment dat de film uitkwam.

In de boeken gaat het er echter ook veel anders aan toe. Zo ziet Snape Harry niet maar is hij wel machteloos, aangezien Dumbledore een spreuk gebruikt waardoor Harry niet kan bewegen en Dumbledore dus ook niet te hulp kan schieten. Vele Harry Potter-fans lieten dan ook weten dat dit moment in de film niet geloofwaardig was, aangezien Harry altijd Dumbledore zou verdedigen, ook als hij in het nadeel zou zijn. Rickman was het dus duidelijk eens met deze fans.

NieuwsFilm

meest populair