Dé reden waarom doodzieke Alan Rickman doorging met de 'Harry Potter'-films

De acteur vond er oorspronkelijk niet veel aan, maar uiteindelijk gaf hij alles voor de rol.

Wouter Drummen 26 september 2022 20:30 in Algemeen
Harry Potter is een van de beroemdste franchises aller tijden. Een van de geliefdste personages is zonder meer Snape, die werd gespeeld door Alan Rickman. Toch had het er heel anders uit kunnen komen te zien.

Rickman heeft in heel wat films gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn schurk Hans Gruber in Die Hard, of de Sheriff of Nottingham in Robin Hood: The Prince of Thieves. Zijn bekendste werk blijft echter toch zeker wel zijn rol in de Harry Potter-films, al dacht hij wel op een gegeven moment ermee te stoppen.

Rol
Rickman speelde Snape vanaf het begin, maar had oorspronkelijk niet veel interesse in rol, aangezien hij geen gigantische fan was van het personage. Het was pas toen J.K. Rowling hem vertelde over Snape's grote geheim (dat hij altijd verliefd is geweest op Lily Potter) dat Rickman accepteerde. Rickman was dan ook een van de weinigen die wist hoe Snape zijn verhaal zou eindigen.

Toch vond de acteur het niet altijd even leuk. In zijn dagboek schreef hij namelijk dat hij gedurende de opnames van de vierde film nog steeds niet zeker was van zijn personage. Twee jaar later, toen ze bezig waren met Harry Potter and the Order of the Phoenix, wist Rickman eindelijk dat hij de goede keuze had gemaakt.

Ziekte
In zijn dagboek, dat volgende maand uit wordt gebracht als een boek, genaamd Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman, schrijft de acteur het volgende: "Eindelijk, gedurende Harry Potter 5, weet ik het. Ik moet en zal ermee doorgaan, want dit is mijn verhaal".

Rickman kwam er in 2005 achter dat hij kanker had. In 2016 overleed de acteur, wat betekent dat hij gedurende de laatste Harry Potter-films al behoorlijk ziek was. Toch wilde Rickman niet opgegeven, en gelukkig maar. Zijn rol als Snape is dan ook legendarisch, waardoor hij zeker nooit vergeten zal worden.

NieuwsFilm