Opnames 'Dune: Part Two' zijn klaar en de spin-off start bijna

Opnames 'Dune: Part Two' zijn klaar en de spin-off start bijna

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor fans van Dune!

HBO Max en Legendary Television hebben onthuld dat volgende maand de opnames zullen beginnen van prequel-serie Dune: The Sisterhood in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Dit betekent dat de opnames van zowel Dune: Part Two als Dune: The Sisterhood beide plaatsvinden in Boedapest, iets wat de Hongaarse filmindustrie veel goed zal doen. Denis Villeneuve en zijn crew hebben inmiddels al heel wat opnames voor deel 2 afgerond in de Hongaarse Origo Studios.

Eerder deze week werd ook al bekend dat Indira Varma (Obi-Wan Kenobi, Carnival Row) te zien zal zijn naast o.a. Emily Watson en Shirley Henderson in Dune: The Sisterhood.

Een lange voorgeschiedenis
De serie speelt zich ruim 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides af en laat zien hoe de Harkonnen-zussen het opnemen tegen machten die de toekomst van de mensheid bedreigen en daarmee de Bene Gesserit vormen. De HBO-productie is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J. Anderson.

Diane Ademu-John is bedenker, scenarist, co-showrunner en uitvoerend producent van de serie. Alison Schapker is co-showrunner en uitvoerend producent. Emmy-winnaar Johan Renck zal de eerste aflevering regisseren.

Andere uitvoerend producenten zijn Villeneuve, Dune-scenarist Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert en Kevin J. Anderson.

NieuwsFilm

meest populair