Russell Crowe haalt uit naar liegende regisseur

Russell Crowe haalt uit naar liegende regisseur

Volgens de acteur klopt er weinig van het verhaal.

Russell Crowe was natuurlijk al in heel wat topfilms te zien. Denk bijvoorbeeld maar aan A Beautiful Mind, Cinderlla Man en Gladiator. Voor laatstgenoemde won hij zelfs een Oscar. Toch maken acteurs van zijn kaliber ook wel eens een slippertje.

Eerder dit jaar bracht schrijver Scott Meslow het boek uit From Hollywood With Love, waarin hij beweert dat filmregisseur P.J. Hogan Crowe wilde strikken voor de romantische komedie My Best Friend's Wedding. De auditie verliep echter niet op rolletjes...

Boek
In het boek staat namelijk dat Crowe auditie deed voor de rol. Hogan zag hem ook als dé perfecte acteur voor de rol. Crowe stond dan ook bovenaan het 'verlanglijstje' van de regisseur, maar dit veranderde na de auditie met hoofrolspeelster Julia Roberts.

Zo schrijft Hogan: "Het was een van de aller slechtste audities. Russell zat tegenover Julia, pakte het script op en keek haar niet een keer aan. Hij begon al zijn regels monotoon voor te lezen. Op een gegeven moment hing Julia helemaal over de tafel, vlak voor zijn gezicht, in de hoop oogcontact te kunnen krijgen, maar dat kwam er niet van...".

Reactie
Hogan vervolgt: "Op het einde van de auditie kwam Russell naar mij toe en zei toen: "Dat ging volgens mij best wel goed!" Toen wist ik het al. Russell zou nooit in de film spelen!" Crowe kwam achter het artikel/boek en reageerde erop met de onderstaande tweet. Volgens de acteur klopt het hele verhaal niet.

Zo schrijft Crowe: "Deze regisseur heeft een heldere fantasie. Ik heb nooit auditie gedaan voor deze film. Ik heb nooit het script gelezen van dit project met deze actrice. Het zou een grappig verhaal zijn als het niet zo nutteloos was". Bekijk zijn originele bericht hieronder.



NieuwsFilm

meest populair