Bijzonder negatief record voor einde 'Halloween'-filmreeks

Bijzonder negatief record voor einde 'Halloween'-filmreeks

Ook op CinemaScore doet de film het niet al te best...

Er was behoorlijk wat kritiek op Halloween Kills, vanwege het feit dat Laurie Strode de hele tijd in het ziekenhuis ligt en bijna niet in contact komt met Micheal Meyers. De regisseur beet recentelijk nog van zich af door o.a. te zeggen dat het vervolg, Halloween Ends, alles perfect tot een einde zou laten komen. Maar is dit wel zo?

Toen Halloween in 2018 uitkwam waren de verwachtingen voor de vervolgen hoog. Halloween werd namelijk verassend goed onthaald, maar helaas kan hetzelfde niet gezegd worden over Halloween Kills. Ook Halloween Ends doet het niet zo heel erg goed...

Score
Het laatste deel van de geliefde franchise is nu namelijk in de bioscopen te zien (en op de streamingdienst Peacock) maar niet overal wordt de film even sterk onthaald. Op CinemaScore krijgt de griezelfilm maar een C+. Dit is minder van zijn voorganger, die nog goed was voor een B-. Sterker nog, dit is het allerlaagste punt voor een Halloween-film...

De CinemaScore is altijd gebaseerd op de kijkervaringen van het filmpubliek. Het is dus duidelijk dat lang niet alle bioscoopganger tevreden zijn met het afsluitende deel. ComicBook filmcriticus Patrick Cavanugh noemde Halloween Ends "verwarrend en ingewikkeld" en gaf de film slechts een 2 op de 5 sterren.

Rotten Tomatoes
Op de bekende filmwebsite Rotten Tomatoes doet de film het niet veel beter. Filmcritici geven de film een behoorlijk 'rotten' rating van 40%. De bioscoopgangers zijn iets milder met hun 57%. Er is niet alleen maar 'slecht nieuws'. Horrorlegende Stephen King is wel helemaal weg van de film!

NieuwsFilm

meest populair