Gaat nu ook Mel Gibson achter Harvey Weinstein aan?

Gaat nu ook Mel Gibson achter Harvey Weinstein aan?

De acteur kan een belangrijke rol spelen in de nieuwe rechtszaak.

Heel wat vrouwen lieten weten seksueel misbruikt te zijn door Harvey Weinstein, maar nu blijkt het dat een hele grote naam ook opgeroepen kan worden om tegen de gevallen Hollywoodproducent te getuigen. Het gaat hier om niemand minder dan Mel Gibson.

Weinstein staat binnenkort voor de rechter i.v.m. een nieuwe verkrachtingszaak, maar de aanklagers willen ook Gibson horen over de beschuldigingen van een anonieme vrouw. Zij beweert dat Harvey haar in 2010 zou hebben aangerand, nadat zij hem een massage had gegeven in zijn hotelkamer.

Gibson
Waar past Gibson in dit plaatje, zou je zeggen. Nou, de vrouw zegt dat zij de beroemde Braveheart-acteur direct daarna hierover aangesproken zou hebben, toen ze hem een massage gaf.

Vanwege deze informatie heeft de rechter besloten dat Gibson nu dus opgeroepen mag worden om te getuigen. Mocht hij dit doen, dan zou hij het verhaal van de anonieme vrouw kunnen bekrachtigen. De twee mannen hebben geen goede band, dus er is zeker wel een kans dat Gibson komt opdagen.

Achter de tralies
In 2020 werd Weinstein al veroordeeld tot 23 jaar cel wegens aanranding en verkrachting. Dit is echter een hele nieuwe zaak. Er zijn in totaal zelfs maar liefst 11 nieuwe aanklachten, wederom van verkrachting en gedwongen orale seks.

Als hij wederom schuldig wordt bevonden, dan is de kans klein dat Weinstein ooit nog het daglicht zal zien, aangezien hij dan veroordeeld kan worden tot ruim 100 jaar achter de tralies. Zelf zegt Weinstein natuurlijk onschuldig te zijn.

NieuwsFilm

meest populair