Oscar bekroonde Anne Hathaway werd hierom enorm gehaat in 2012

Oscar bekroonde Anne Hathaway werd hierom enorm gehaat in 2012

De actrice werd online met de grond gelijk gemaakt.

Anne Hathaway is al jarenlang een bekend gezicht in Hollywood. De actrice brak al door op jonge leeftijd en wist hoge ogen te gooien in films als Rachel Getting Married, Interstellar en Les Miserables. Voor laatstgenoemde won ze zelfs een Oscar, maar veel leuke herinneringen heeft ze er niet aan overgehouden.

Tijdens een recent interview blikt de actrice terug op de film. Hoewel ze wel heeft genoten van het project zelf, kreeg ze enorm veel haatreacties. In de film speelt ze Fantine en zingt ze het iconische nummer I Dreamed a Dream. Ondanks het feit dat haar rol goed werd onthaald, kreeg ze ook veel kritiek.

Waarom
Toen de actrice het felbegeerde gouden beeldje mee naar huis mocht nemen, begon ze veel vervelende berichten te ontvangen. Er was veel online haat, aangezien de nodige mensen vonden dat Hathaway te vol van zichzelf was en te overdreven deed.

Dit deed haar veel pijn, maar gelukkig wist ze er wel, min of meer, mee om te gaan. Zo zegt ze: "10 jaar geleden kreeg ik de kans om haat te ontdekken. Ik ben altijd al hard met mezelf geweest, maar wanneer iedereen op internet in een keer ook naar je uit begint te halen... Dat is wel wat".

Oplossing
Zo vervolgt Hathaway: "Ik kwam er snel achter dat ik niks te doen wilde hebben met deze negatieve energie. Er komt niks goeds uit. Ik wilde geen plaats maken voor haat, ik wilde er niet meer bang voor zijn, of zelf hatelijk terug reageren".

"Er is een verschil tussen bestaan en gedrag. Je kan kwaad zijn op iemand voor de manier waarop hij of zij zich gedraagt. Je kan iemand wel of niet voor zijn gedrag vergeven. Maar je hebt het recht niet om iemand te oordelen, en al helemaal niet te haten, enkel en alleen omdat ze bestaan. Als je dat wel doet, dan doe je het gewoon verkeerd".

"Er was gelukkig wel ook wat goed nieuws. Ik leerde ermee om te gaan en probeerde ervan te leren. Ik hoop dat de mensen die haat verspreiden opnieuw kunnen leren lief te hebben".

NieuwsFilm

meest populair