Zo rijk is Sigourney Weaver uit topfilms als 'Alien' en 'Avatar'

Zo rijk is Sigourney Weaver uit topfilms als 'Alien' en 'Avatar'

Ze is in vele films te zien.

De nu 73-jarige actrice Sigourney Weaver laat zien dat zij alles kan. De powervrouw gaat al meer dan 50 jaar mee in de filmindustrie en is in ruim 100 producties te vinden, zoals de Avatar-films. Hiermee weerlegt zij, dat je als vrouw te oud wordt in Hollywood. Voor haar gaat die statement in elk geval niet op.

Sigourney Weaver staat wereldwijd bekend als een van de eerste, stoere vrouwelijke actiehelden in Hollywood met haar Aliens-films. Zij is ook ongelooflijk divers: naast het science fiction-genre pakt zij ook rollen in komedies, drama en animatie. Haar netto waarde wordt geschat op 60 miljoen Amerikaanse dollars.

Hoe het begon
Haar ouders komen zelf uit de filmindustrie, waardoor het logisch is dat zij ook al vroeg de entertainment wereld in ging. Ze studeerde Engels en drama. Ze trad op in verschillende toneelstukken, samen met onder meer Meryl Streep.

In Hollywood startte Sigourney in 1977 met een rol in Woody Allen's Annie Hall. Twee jaar later was zij te zien in de eerste Alien-film. Zij was in eerste instantie niet gecast voor de rol, maar greep de kans aan toen de oorspronkelijke hoofdrolspeelster werd geannuleerd.

Blockbusters
Alien was meteen een blockbuster, met een kostenplaatje van 10 miljoen en een opbrengst van 203 miljoen. Samen met de andere delen kwam de franchise uit op 700 miljoen. Toch was Sigourney vastbesloten niet alleen gecast te worden voor science fiction. De films Gorillas in the mist en Working girl bewezen dat zij veel meer kon. Daarnaast speelde zij onder meer in de Ghostbusters-films en The Village.

Sigourney Weaver is een van de Hollywood-iconen die doorgaans kiest voor intelligente, sterke, zorgzame karakters en zo vrouwen in een positief daglicht neerzet. Ze heeft al veel belangrijke prijzen gewonnen en een lange lijst aan nominaties staan.

Meer over het vermogen van Sigourney Weaver staat hier bij Celebrity Networth. Een foto met andere bekende collega's staat hieronder en op Instagram.



NieuwsFilm

meest populair