'Friends'-acteur betaalde $9 miljoen om verslaving de kop in te drukken

'Friends'-acteur betaalde $9 miljoen om verslaving de kop in te drukken

'Ik liep tegelijkertijd bij 8 artsen'

Matthew Perry, de acteur van de hitserie Friends, publiceert zijn memoires Friends, lovers and the big terrible thing. Hij geeft interviews naar aanleiding van zijn boek, waaruit blijkt dat hij enorm met zijn verslavingen geworsteld heeft.

Hij probeerde van alles om van zijn verslavingen af te komen. Geld was geen probleem, maar een gedoe was het wel. Tegen de tijd dat hij 49 jaar was, had hij een groot deel van zijn tijd doorgebracht in verslavings- en darmklinieken.

"Ik heb waarschijnlijk 9 miljoen Amerikaanse dollars uitgegeven om sober te worden."

Verslavingen
Matthew Perry heeft tientallen jaren gevochten om van zijn verslavingen af te komen. Hij startte al met biertjes en wijn toen hij 14 jaar was. In de loop der jaren breidde hij zijn alcoholgebruik uit met vodka en verschillende medicijnen als Vicodin en Xanax.

"Ik deed alsof ik rugpijn had. Ik deed alsof ik migraine had. Ik liep tegelijkertijd bij 8 artsen. Als ik wakker werd, had ik zo'n 55 tabletjes Vicodin nodig om mijn dag door te komen."

"Als je verslaafd bent, gaat het om uitrekenen hoeveel je kunt gebruiken. Ik pakte dan 3 tabletjes om naar een afspraak te kunnen gaan. En pakte dan daarna 5 tabletjes als een afspraak daarna meer tijd zou kosten. Het is vermoeiend rekenwerk. Maar als je dat niet doet, word je echt heel erg ziek."

Het artikel in Eonline staat hier.

NieuwsFilm

meest populair