Dit zijn de nieuwe acteurs en personages in 'Dune: Part Two'

Dit zijn de nieuwe acteurs en personages in 'Dune: Part Two'

Weer heel veel grote namen!

Menig acteur wil maar wat graag in een Denis Villeneuve-film spelen. De regisseur weet elke keer weer hoge ogen te gooien met bijna alleen maar topfilms. Dune was geen uitzondering op de regel en had een prachtige cast. Ook voor het vervolg heeft de filmmaker weer heel wat mooie namen weten te strikken.

Het is al een tijdje bekend dat de nodige bekende gezichten uit het origineel ook terugkeren voor het vervolg, zoals o.a. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgard en Zendaya, om er maar een paar te noemen. Zij zullen versterking krijgen van deze nieuwkomers.

Florence Pugh als Princess Irulan Corrino
Pugh is vandaag de dag zeker een van de bekendste actrices in Hollywood. Zo wist ze hoge ogen te gooien in o.a. Midsommar, Little Women en de recente Don't Worry Darling. De actrice kruipt voor het tweede deel in de huid van Princess Irulan Corrino, de oudste dochter van Emperor Shaddam Corrono IV. Zij zal een belangrijke rol gaan spelen, aangezien ze in de boeken een speciale band opbouwt met Paul Atreides.

Christopher Walken als Emperor Shaddam Corrono IV
Walken speelt de vader van de bovenstaande prinses. Hij speelt de Emperor van 'the Known Universe', en was verantwoordelijk voor het besluit om de Atreides familie naar de woestijnwereld Arrakis te sturen. Zij laten dan ook hun wereld Caladan achter, maar Arrakis is niet wat de Emperor had beloofd... Hij had namelijk snode plannen samen met de Harkonnens, in de hoop ervoor te zorgen dat de Atreides familie veel macht zou verliezen en een minder grote bedreiging zou vormen. Paul overleeft de aanval en zint nu op wraak.

Léa Seydoux als Lady Margot Fenring
Seydoux, o.a. bekend van diverse James Bond-films, zal Lady Margot Fenring gaan neerzetten. In het eerste boek speelt ze maar een kleine rol, terwijl haar man Count Hasimir Fenring een veel belangrijk aandeel heeft. Toch besloot Villeneuve om haar eerst te casten, waardoor sommige filmfanaten denken dat zij toch wel het een en ander krijgt te doen in de sequel.

Austin Butler als Feyd-Rautha Harkonnen
Butler wist recentelijk indruk te maken als 'the King of Rock and Roll' in Elvis en scoort nu dus weer een belangrijke rol in een andere blockbuster. Hij speelt dan ook een belangrijke rol, aangezien hij de neef is van schurk Baron Vladimir Harkonnen, die Feyd-Rautha de leiding geeft over Arrakis. In de boeken krijgt hij een relatie met Princess Irulan, al doet ze dit niet uit liefde maar omdat ze ook bepaalde plannetjes heeft. Mede hierdoor komt Feyd-Rautha recht tegenover Paul te staan.

Souheila Yacoub als Shishakli
Misschien de minst grote naam, maar Yacoub gaat ook veel te doen krijgen in het vervolg. Zij speelt Shishakli, een Fremen die Paul veel gaat leren over Arrakis en hoe hij kan overleven op deze gewelddadige planeet. Zo zal zij hem bijvoorbeeld leren hoe hij de reusachtige zandwormen kan berijden.

Kortom, wederom een casting om van te smullen! We zullen echter wel nog iets meer dan een jaar moeten wachten op Dune 2.

NieuwsFilm

meest populair