Is 'The Nightmare Before Christmas' een Kerst of Halloween-film? Regisseur geeft antwoord

Is 'The Nightmare Before Christmas' een Kerst of Halloween-film? Regisseur geeft antwoord

Regisseur Henry Selick bespreekt zijn film The Nightmare Before Christmas en beantwoordt de vraag of het een Halloween- of Kerstfilm is.

Het debat over of The Nightmare Before Christmas een kerstfilm of een Halloweenfilm is is al gaande sinds de release in 1993. Regisseur Henry Selick geeft nu eindelijk antwoord.

De film wordt gezien als een echte klassieker mede dankzij de animatiestijl. Nu, bijna 30 jaar later is de film nog steeds enorm populair. Toch komt ieder jaar dezelfde vraag terug: is The Nightmare Before Christmas een Kerstfilm of een Halloweenfilm?

Kerst of Halloween?
Henry Selick, regisseur van de door Tim Burton bedachte film, deelt nu zijn mening in een interview met ComicBook.

"Helemaal in het begin, toen Tim Burton in de jaren '80 bij Disney met dit oorspronkelijke idee kwam, toen het bedoeld was als een tv-special van een half uur in stop-motion, zag ik het als een mashup, dat het beide is....

Daarna, toen we de film als een speelfilm maakten, had ik misschien de neiging om één kant op te antwoorden, maar ik ben op het oorspronkelijke gevoel uitgekomen. Het is een mashup.

Het is een perfecte botsing tussen die twee feestdagen. Dus er is geen beter antwoord dan dat het beide is. Het is een geweldige viering van Halloween die helemaal tot Kerstmis kan duren."

De films is dus zowel te bekijken tijdens Kerst als Halloween volgens Selick. Het is niet het een of het ander, maar het is allebei.

Waar te zien?
Als je nu alvast in de kerstsferen wilt komen, of nog even wilt genieten van Halloween, dan kun je The Nightmare Before Christmas kijken op [url=https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/tim-burtons-the-nightmare-before-christmas/5GjwOj5Rkpz2]Disney+[url].

NieuwsFilm

meest populair