Michael J. Fox heeft briljant idee voor 'Back to the Future'-reboot

Met deze aanpassing van Fox kan de film 'back to the present'.


Is het na zoveel jaren tijd om terug te keren naar Back to the Future? Voor het geval van wel heeft de oude hoofdrolspeler Michael J. Fox een briljante tip voor de filmmakers. In een interview met Entertainment Tonight vertelde Fox meer hoe het verleden terug zou kunnen worden gebracht - zonder DeLorean ditmaal.

Fox is ondertussen de jongste niet meer. Met een mooie leeftijd van 61 jaar heeft hij de jaren achter zich liggen om goed terug te kijken op de klassieke filmtrilogie en te laten bezinken wat er beter had gekund.

De filmreeks kwam uit tussen 1985 en 1990 en vertelde over de epische avonturen van Marty McFly. Met de hulp van een Christopher Lloyd's Doc Brown en een DeLorean, omgebouwd tot een tijdmachine, kon hij zich verplaatsen door de tijd - van het verleden tot de niet zo verre toekomst.

Fox over een mogelijke reboot
Maar er is één ding, die Fox graag anders zou willen zien als men in Hollywood op het idee komt de films opnieuw te gaan maken. Hij zei: "Ik had eigenlijk het idee dat als ze de film opnieuw zouden doen, ze het zouden moeten doen met een meisje als Marty. Er is iets aan [de franchise] dat mensen op elk niveau aanspreekt. Ik heb gewoon het gevoel dat het weer terugkomt."

Maar zonder groen licht van regisseur Robert Zemeckis en co-schrijver Bob Gale is de kans nihil dat de remake er gaat komen. Zemeckis zei al eerder in een interview met The Telegraph: "Voor mij is [een remake] ongehoord. Vooral omdat het een goede film is. Het is alsof je zegt: 'Laten we 'Citizen Kane' opnieuw maken. Wie nemen we om Kane te spelen?' Wat een dwaasheid, wat een waanzin is dat? Waarom zou iemand dat doen?!"

Bekijk de filmreeks (opnieuw) bij Netflix.

NieuwsFilm

meest populair