Deze bloederige zombiefilm is een echte 'guilty pleasure'

Deze bloederige zombiefilm is een echte 'guilty pleasure'

Deze horrorkomedie van Peter Jackson mag je niet missen op Halloween.

Braindead (1992) van regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings) is een extreem bloederige zombiefilm. Hoewel deze destijds nauwelijks geld op wist te halen aan de bioscoopkassa's, heeft hij onder liefhebbers inmiddels een heuse cultstatus.

Deze film is niet voor mensen met een zwakke maag weggelegd. Braindead wordt namelijk beschouwd als een van de meest bloederige films ooit. Dat kan ook niet anders, want de film zit vol zombies.

In Braindead zit Lionel (Timothy Balme) thuis erg onder de plak bij zijn moeder Vera (Elizabeth Moody). Na een beet van een rataap, verandert moederlief in een kannibalistische zombie.

Als levende dode maakt ze het haar zoon nog zuurder dan voorheen. Moeders slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies. Wanhopig gaat Lionel op zoek naar een geneesmiddel.

Cultklassieker
Op Rotten Tomatoes heeft deze horrorkomedie een zeer nette score van 89 procent met een gemiddelde beoordeling van een 7.5. Financieel was Jacksons prent destijds dus geen succes, maar dertig jaar na dato is Braindead razend populair onder horrorfans.

Kortom: Braindead is een absolute guilty pleasure en daarmee een dikke kijktip voor deze halloweenavond (de volledige 'uncut'-versie blijkt ook nog eens (gratis) op YouTube staan).

NieuwsFilm

meest populair