Deze Disney-klassieker moest veel enger zijn

Deze Disney-klassieker moest veel enger zijn

Hocus Pocus ster zegt dat origineel script "veel enger" was

Disney's Hocus Pocus is een echte favoriet voor het Halloween-seizoen. Maar, de heksenfilm over de Sanderson Sisters was eerst helemaal niet zo kindvriendelijk.

Het oorspronkelijke script blijkt namelijk veel enger geweest te zijn. De heksen zouden veel angstaanjagender afgebeeld zijn.

Veel enger
Het plot over dat de Zussen kinderen willen opeten was bedoeld om angst te zaaien bij de families die naar de film keken. Tijdens de productie kwam er echter een einde aan dit idee, toen de Sanderson Sisters veel grappiger bleken te zijn.

"Ik herinner me dat ik een origineel ontwerp las dat veel enger was, en dat was het ontwerp waarmee we auditie deden," Vertelde Vinessa Shaw, die als kind de rol van Allison had in de film.

"Toen we begonnen met filmen, werd het een grappige versie, veel lichter. Het had het vrouwelijke Three Stooges element erin, en alle choreografie die werd toegevoegd leende zich tot een veel grappigere film die de sterke punten van de actrices naar voren bracht,"

30 Jaar
Deze wending heeft de film erg geliefd gemaakt. Hocus Pocus is in 30 jaar tijd een echte Halloween-klassieker geworden, die nu zelfs een tweede deel heeft gekregen en te bekijken is op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair