Iconische zin 'I'll be back' van Arnold Schwarzenegger was bijna heel anders

Iconische zin 'I'll be back' van Arnold Schwarzenegger was bijna heel anders

Arnold en James Cameron waren het niet eens over de iconische zin

Inmiddels is het een van meest iconische stukjes tekst in de filmgeschiedenis en kun je je haast niet voorstellen dat "I'll be back" een punt van discussie was voor Arnold Schwarzenegger en regisseur James Cameron tijdens de opnames van The Terminator. Toch was dit wel zo.

I will be back
Tijdens de opnames vond Schwarzenegger dat "I will be back" beter bij zijn personage zou passen, omdat dat de manier is waarop een emotieloze robot het zou zeggen. Cameron bleef achter zijn "I'll be back" staan. Cameron vond dat de Terminator een stuk dreigender over zou komen door het op deze manier te zeggen.

Cameron kreeg gelijk en de iconische zin is nu niet meer weg te denken als het gaat over de Terminator-films. Schwarzenegger voorzag niet dat het stukje tekst zo iconisch zou worden. Hij zei het volgende over de zin: "Ik had geen idee dat iemand het ooit zou herhalen."

Zonder deze iconische zin had de franchise er vandaag heel anders uitgezien. Het is namelijk gebruikt in talloze posters en reclames voor de vele vervolgen op de originele film en is het in bijna alle Terminator-film opnieuw gezegd.

Terugkeer van Cameron
De schijnwerpers zijn na dertien jaar weer op James Cameron gericht. Na Avatar heeft hij geen films meer uitgebracht en is hij voornamelijk druk geweest met het creëeren van de vervolgen op zijn hit uit 2009. Het langverwachte eerste vervolg, Avatar: The Way of Water, is vanaf 14 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair