Bevestiging: na 'Indiana Jones 5' komt er een serie op Disney+

Bevestiging: na 'Indiana Jones 5' komt er een serie op Disney+

Disney wil nog niet afscheid nemen van het iconische personage.

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt dan weet je vast en zeker dat er op dit moment hard wordt gewerkt aan alweer een vijfde Indiana Jones-film. Disney wil echter meer en laat nu al weten dat er ook een serie zal volgen.

Het 'Huis van de Muis' en Lucasfilm hebben namelijk al gespreken gevoerd over een serie die zich afspeelt in de wereld van Indiana Jones. Op dit moment zijn de studio's op zoek naar een schrijver die dit project voor zijn rekening kan nemen.

Wat te verwachten
Meer details zijn er op dit moment helaas nog niet. Het is dus vooralsnog onduidelijk waar de serie over zou moeten gaan en of het een prequel, sequel of zelfs een spin-off zal zijn. De verwachting is dat het een serie wordt à la Marvel. Er verschijnen namelijk de nodige superheldenseries op Disney+, die gelinkt worden aan het MCU. Dit lijkt ook met deze serie te gaan gebeuren.

De serie zal echter wel hoogstwaarschijnlijk zonder Harrison Fords Indiana Jones zelf zijn. De acteur is inmiddels ook alweer 80 jaar oud en liet al eerder weten dat het wel mooi is geweest. Disney wil wel graag door met de franchise, maar ze proberen dus nog uit te vogelen hoe ze dit kunnen doen.

Opnieuw
Mocht het komen van serie, dan zou dit niet de eerste keer zijn. In 1992 kwam al de serie The Young Indiana Jones Chronicles uit, maar hier werd na twee seizoenen al een punt achter gezet. Het verhaal ging toen nog over een jonge Indiana Jones, die werd gespeeld door Sean Patrick Flanery en Corey Courier.

Hoewel Ford natuurlijk gelinkt wordt aan Indiana Jones en dit een van de geliefdste en bekendste filmpersonages aller tijden is, is het niet gek dat Disney door wil gaan. De eerste vier films brachten samen bijna 1,3 miljard dollar op en de 'Mouse House' wil hun streamingcatalogus alsmaar uitbreiden. Indiana Jones is natuurlijk een grote naam, waar Disney+ flink mee zou kunnen scoren.

NieuwsFilm

meest populair