Legendarische Steven Spielberg haalt keihard uit naar HBO Max

Legendarische Steven Spielberg haalt keihard uit naar HBO Max

De streamingdienst profiteerde gigantisch van de pandemie.

Niet alle regisseurs zijn fan van de vele streamingdiensten die vandaag de dag allemaal bestaan. Veel grote filmmakers vrezen namelijk dat de bioscopen hieronder lijden. Nu haalt Steven Spielberg hard uit naar HBO Max (en andere streaminggiganten).

Tijdens een recent interview met de New York Times laat de legendarische regisseur zich uit over de COVID 19 pandemie en de gevolgen. De filmmaker vindt het schandalig dat veel grote projecten niet langer in de bioscoop mochten uitkomen, maar meteen op streamingdiensten werden geplaatst.

Reactie
Zo zegt Spielberg: "De pandemie werd door de nodige streamingdiensten gezien als een buitengewone kans om flink te profiteren. Er kwamen meer abonnees, dus de prijzen konden omhoog, maar tegelijkertijd gooiden ze sommige regisseurs, waaronder veel goede vrienden, onder de bus".

"Films die zij hadden gemaakt voor de bioscoop werden niet meer uitgebracht en ze kregen maar een schijntje betaald voor al hun werk. Ik heb het hier voornamelijk over HBO Max". Gek is het niet dat de regisseur deze streamingdienst van Warner Bros noemt.

Rare situatie
In 2021 maakte Warner Bros. namelijk een zeer aparte keuze door al hun films van dat jaar uit de bioscopen te halen en enkel en alleen uit te brengen op HBO Max. Vele bioscoopketens en filmtalenten waren het hier niet mee eens. Zij rekenden op steun, maar juist op het moment dat ze hulp nodig hadden liet Warner Bros. ze in de steek.

Veel filmfanaten nemen dit Warner Bros. kwalijk, aangezien zij gebruik maakten van de pandemie om de teleurstellende cijfers van HBO Max op te krikken. Sindsdien zien we dat bioscoopfilms vaak minder goed scoren en telkens eerder uit komen op streamingdiensten.

Unieke ervaring
Spielberg snapt dat sommige mensen het fijn vinden om films thuis te kijken, maar dat een deel van de bioscoopervaring nu verloren gaat: "Ik denk dat sommige oudere mensen het wel prettig vinden. Je hoeft niet meer op popcorn te lopen en te gaan zitten, maar er zijn ook genoeg oudere en jongere mensen die enorm genieten van de bioscoopervaring".

"Er is een soort magie, wanneer je in een grote zaal gaat zitten met vreemdelingen, die na de film met elkaar beginnen te praten over wat ze ervan vonden. Daar gaat en kan niks tegenop. Ik vond het persoonlijk dan ook geweldig dat 'Elvis' meer dan 100 miljoen dollar ophaalde in Amerika. Veel oudere mensen gingen deze film zien en dat geeft mij weer hoop. Ik denk dat bioscoopfilms terugkomen. Ik denk en hoop dat echt".

NieuwsFilm

meest populair