Guillermo Del Toro deelt uit het niets zeer indrukwekkende clip van zijn droomproject

Guillermo Del Toro deelt uit het niets zeer indrukwekkende clip van zijn droomproject

De Mexicaanse topregisseur droomt al jaren van een 'At the Mountains of Madness'-film

Filmfanaten kunnen maar niet genoeg krijgen van Guillermo Del Toro. De Mexicaanse topregisseur heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Volgende maand verschijnt Pinocchio (waar recentelijk nog de nieuwe trailer van werd vrijgegeven), maar de nodige fans hopen dat de filmmaker nu eindelijk met zijn droomproject gaat beginnen. Er is hier ook wat over te vertellen!

Het is geen geheim dat de met een Oscar bekroonde Del Toro een grote fan is van H.P. Lovecraft. Jaren geleden liet de regisseur weten maar wat graag het bekende boek At the Mountains of Madness te willen verfilmen en om te toveren tot een R-rated horrorfilm. Helaas kwam het er nooit van, maar misschien is het nog niet te laat...

Verhaal
Dit korte verhaal werd in 1931 geschreven (en uitgebracht in 1936) en gaat over de geoloog William Dyer. Hij gaat met zijn team op een expeditie naar Antarctica, waar ze een nog onbekende bergketen ontdekken. In deze bergen worden 14 lichamen gevonden van onbekende wezens. Vanaf dat moment gebeuren er gekke dingen en beginnen bemanningsleden te verdwijnen...

Del Toro liet al eerder weten een grote liefhebber van het verhaal te zijn en heeft het altijd al willen verfilmen. Jarenlang hebben we er echter weinig over gehoord, tot nu. Uit het niets deelt Del Toro een korte CGI testclip die hij vroeger heeft gemaakt. Hierin wordt een van de bemanningsleden geconfronteerd door een gruwelijk monster. Bekijk de clip hieronder!



Video
Binnen de korst keren werd het filmpje duizenden keren bekeken en praten veel fans in een keer weer over dit project. Een van de redenen waarom het nooit kwam van de film, was dat Del Toro er een R-rated project van wilde maken, maar dit werd gezien als een risico door menig studio. Del Toro weigerde echter zijn visie te veranderen.

Sindsdien hebben R-rated films echter bewezen behoorlijk goed te kunnen scoren, waardoor studio's dit nu ook beter aandurven. Del Toro heeft eveneens meerdere malen bewezen een horror-expert te zijn met films als The Devil's Backbone, Pan's Labyrinth en zijn recente Cabinet of Curiosities voor Netflix. Aangezien Del Toro de beelden online zet, denken de nodige mensen dat hij nog steeds interesse heeft. Nu is het hopen dat een studio met hem wil samenwerken.

NieuwsFilm

meest populair