3 ijzersterk ontvangen films op Netflix om direct te kijken

Films om even bij stil te staan.

Er staan opvallend veel dramafilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms erg goed! Hieronder drie prachtige dramafilms die je op de streamingdienst vindt.

The House

Regie: Paloma Beaza | Hoofdrollen: Mia Goth, Jarvis Cocker, Susan Wokoma Kijk nu



In deze duistere animatiecomedy raken een arme familie, nerveuze ontwikkelaar en vermoeide huisbazin in verschillende tijdperken betrokken bij hetzelfde mysterieuze huis.

Mary, Queen of Scots

Regie: Josie Rourke | Hoofdrollen: Margot Robbie, Saoirse Ronan, Guy Pearce, Gemma Chan | Kijk nu



Mary werd in de 16e eeuw bekroond tot koningin van Schotland, maar werd al snel gedwongen om afstand te doen van haar troon op 18-jarige leeftijd wegens haar mogelijke betrokkenheid bij de moordaanslag op haar nicht, koningin Elizabeth I.

Freedom Writers

Regie: Richard LaGravenese | Hoofdrollen: Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn | Kijk nu



Erin Gruwell (Hilary Swank) is een idealistische docent. Ze geeft op een zwarte school les aan middelbare scholieren die zich moeten ontworstelen aan een achterstandsituatie waarin psychisch en fysiek geweld, en zelfs moord en doodslag onderdeel van het dagelijks leven zijn. De leerlingen worden door haar geïnspireerd om het Dagboek van Anne Frank te lezen en een eigen dagboek bij te houden. Op deze manier komt ze erachter dat haar leerlingen vaak onder moeilijke omstandigheden leven en ze probeert hen te stimuleren om ondanks alles toch verder te gaan met school. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de rassenrellen die aan het begin van de jaren negentig in L.A. plaatsvonden na de mishandeling van onschuldige Rodney King door de politie....

NieuwsFilm

meest populair