Freedom Writers (2007)

our story. our words.

Als je je door de nodige clichés heen kunt werken, kun je redelijk genieten van een sympathieke feelgood film.
play

6,9 details

  • 123 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
123 Min Duitsland

Erin Gruwell (Hilary Swank) is een idealistische docent. Ze geeft op een zwarte school les aan middelbare scholieren die zich moeten ontworstelen aan een achterstandsituatie waarin psychisch en fysiek geweld, en zelfs moord en doodslag onderdeel van het dagelijks leven zijn. De leerlingen worden door haar geïnspireerd om het Dagboek van Anne Frank te lezen en een eigen dagboek bij te houden. Op deze manier komt ze erachter dat haar leerlingen vaak onder moeilijke omstandigheden leven en ze probeert hen te stimuleren om ondanks alles toch verder te gaan met school. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de rassenrellen die aan het begin van de jaren negentig in L.A. plaatsvonden na de mishandeling van onschuldige Rodney King door de politie....

Regie
Richard LaGravenese
Cast
Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn, Imelda Staunton, Hunter Parrish, Gabriel Chavarria, Mario, April L. Hernandez, Deance Wyatt, Jaclyn Ngan, Antonio García, Kristin Herrera, Jason Finn, Vanetta Smith, Sergio Montalvo, Kristin Herrera.
Budget
$ 21.000.000
Opbrengst
$ 41.170.784
Release
05.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard LaGravenese | Cast: Hilary Swank (Erin Gruwell), April Lee Hernandez (Eva), Imelda Staunton (Margaret Campbell), Jason Finn (Marcus) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2007

Een idealistische blanke vrouw wordt lerares op een school met kansarme jongeren uit een gevaarlijke wijk in de binnenstad. In het begin wordt ze niet geaccepteerd door haar (veelal gekleurde) leerlingen, maar gaandeweg krijgt ze door hoe ze het respect van de scholieren kan winnen en slaagt ze erin hen te inspireren tot het maken van schoolwerk en het halen van goede cijfers. Een synopsis van Dangerous Minds uit 1995? Ja. Maar ook van Freedom Writers uit 2007. En de gelijkenis houdt daarmee niet op.

Beide films zijn op een waargebeurd verhaal gebaseerd, en in beide gevallen speelde dat zich in de eerste helft van de jaren negentig af. In beide films wordt een aantal clichés opgediend, dat sinds Blackboard Jungle uit 1955 bijna altijd vaste prik is. Maar Freedom Writers is meer dan alleen maar een aaneenschakeling van platgetreden paden en dooddoeners. En tijdens de momenten waarop het boven het gemeengoed uitstijgt, is het zowaar een inspirerende, ontroerende en zelfs hoopgevende feelgood film.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Freedom Writers Nieuwsberichten

Laatste reacties

Liptonpome

"...Wat een verschrikkelijke kutfilm, een en al clichés en voorspelbaarheid, bij elke scene had ik het i......"

Annefleur

"...Ik had nog nooit van deze film gehoord, dus ik dacht in eerste instantie poep! Maar nu ik dit zo lee......"

11qqaazz

"...Hmmmm...toch maar kijken dus...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Freedom Writers

acties