Netflix zet controversiële film 'Where the Crawdads Sing' online in de States

Netflix zet controversiële film 'Where the Crawdads Sing' online in de States

Volgt Nederland ook?

De film Where the Crawdads Sing verscheen even geleden in de Nederlandse bioscopen en ondanks een zeer redelijk ontvangst is de dramathriller van regisseur Olivia Newman ook bekritiseerd en controversieel.

De film is gebaseerd op de bestseller Where the Crawdads Sing van Delia Owens en verscheen op eind juli in de Nederlandse bioscopen. Een belangrijke hoofdrol is weggelegd voor actrice Daisy Edgar-Jones.

Bekritiseerd en controversieel
De film werd na de release al bekritiseerd voor het stereotype neerzetten van donkere personen. Maar de film is ook controversieel, aangezien het plot van de film ook overeenkomt met het leven van schrijfster Delia Owens.

In de film wordt een vrouw beschuldigd van een moord op een bekend Amerikaans footballspeler, en dat leidt tot een "heeft ze het wel of niet gedaan"-vraagstuk. Frappant is dat Owens in het echte leven in verband werd gebracht met de moord van een man in Zambia.

Deze overeenkomst doet mensen afvragen waar Owens haar inspiratie vandaan haalde voor het verhaal.

Where the Crawdads Sing verscheen uit het niets in de States op Netflix, of de film ook in Nederland online verschijnt is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair