Deze hilarische 'guilty pleasure' moet je gewoon een keer gezien hebben

Deze hilarische 'guilty pleasure' moet je gewoon een keer gezien hebben

So fetch!

Mean Girls (2004) blijft een van de beste highschoolkomedies ooit. De film - met onder meer Lindsay Lohan en Rachel McAdams - is voor velen als 'comfort food' op de bank en daarmee een echte 'guilty pleasure'.

Bekijk de afbeelding
Voor degenen die geen flauw benul hebben van waar Mean Girls over gaat: de vijftienjarige Cady Heron (Lohan) heeft heel haar leven in Afrika gewoond en is nu met haar familie naar Amerika verhuisd. Daar gaat ze voor het eerst naar een normale middelbare school.

Hoewel de twijfelkont in eerste instantie wordt opgevangen door medebuitenbeentjes, wordt ze later opgenomen in de Plastics: drie ontzettend populaire meiden onder leiding van Regina George (McAdams) die met de scepter zwaaien. Al snel wordt Cady een van hen.

Populair
Mean Girls is so fetch dat de komedie nog altijd razend populair is. Eerlijk is eerlijk: de film bevat een aantal grappen die sommigen tegenwoordig op of over het randje zullen vinden. Toch heeft de film zoveel iconische dialogen dat deze een verslavende werking blijft hebben.

De film werd enkele jaren geleden ook nog eens omgetoverd tot Broadwaymusical (en daar wordt nu weer een film van gemaakt). Daarnaast blijft de schreeuw van fans om een vervolgfilm mét de originele cast (en niet deze prut) groot. Aan de slag Tina Fey!


Op dit moment is Mean Girls in Nederland onder meer te zien via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair