Mean Girls (2004)

They're coming.

Een geslaagde tienerkomedie die ver boven de meeste films in zijn genre uitstijgt.
play

6,7 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
97 Min Verenigde Staten

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit ze samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken, maar wordt ongemerkt zelf een Plastic.

Regie
Mark Waters
Cast
Amanda Seyfried, Rachel McAdams, Lindsay Lohan, Amy Poehler, Lizzy Caplan, Tina Fey, Lacey Chabert, Jonathan Bennett, Tim Meadows, Ana Gasteyer, Daniel Franzese, Neil Flynn, Elana Shilling, Graham Kartna, Rajiv Surendra.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 129.042.871
Release
30.04.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Waters | Cast: Lindsay Lohan (Cady Heron), Rachel McAdams (Regina George), Lacey Chabert (Gretchen Weiner), Amanda Seyfried (Karen Smith) e.a.

Tienerkomedies. Komedies over tieners die voor tieners gemaakt zijn, met flauwe grappen erin waarvan de makers denken dat tieners ze leuk vinden. Ze schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond, zonder al te veel van elkaar te verschillen. In deze films speelt seks bijna altijd een grote rol. De rest van de films wordt opgevuld met ‘poep- en piesgrappen’, met af en toe wat extra gore zaken en stereotypes erbij. Maar af en toe ontstijgt er een film aan dit niveau. Flauwheid wordt ingeruild voor scherpheid en rake grappen gaan gepaard met enige intelligentie. De beste voorbeelden hiervan zijn films als Heathers en Election. Hoewel [/i]Mean Girls[/i] het niveau van die films niet haalt, heeft het wel genoeg scherpte om boven de middenmoot uit te stijgen en enigszins inhoudelijk te zijn.

Cady Heron is een 15-jarig meisje wier ouders zoölogen zijn. Zij reisden met hun dochter door Afrika en daar is Cady opgegroeid. Als haar ouders besluiten zich weer te vestigen in de Verenigde Staten, moet Cady voor het eerst naar de middelbare school. Daar blijkt dat de wereld van een Amerikaans tienermeisje heel wat gevaarlijker is dan de Afrikaanse jungle. Aan de top van de sociale hiërarchie in de school staan ‘de Plastics’, rijke, ‘perfecte’ tienermeisjes die mode en trends bepalen. Cady wordt al snel door hen opgenomen, maar zij begrijpt het roddelen over anderen en het achterbakse gedrag jegens andere meisjes wat deze meisjes dagelijks bezighoudt niet. Totdat de leidster van de groep, Regina George, iets heel gemeens doet om Cady dwars te zitten. Cady bedenkt daarop een nog veel gemenere list om Regina terug te pakken, en verandert zo zelf van een onschuldig meisje in een achterbaks, manipulatief kreng. Uiteindelijk komt ze echter weer tot inkeer en komt alles goed.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Nickzy9

"...Echt een typische meisjes film, maja mijn vriendin vond hem leuk en eerlijk gezegt vond ik hem zelf......"

WizardOfOss

"...[quote=Dyyy]Hij blijft leuk. Hoevaak ik hem ook kijk, ik blijf er plezier aan hebben. Al is het verh......"

Dyyy

"...Hij blijft leuk. Hoevaak ik hem ook kijk, ik blijf er plezier aan hebben. Al is het verhaal wat afge......"

Mean Girls

acties