Dit zijn alle 'Star Wars'-films die vroeg of laat moeten verschijnen

Dit zijn alle 'Star Wars'-films die vroeg of laat moeten verschijnen

Dit kun je komende jaren verwachten van Star Wars in de bios..

Het is alweer drie jaar geleden sinds we voor het laatst een 'Star Wars'-film in de bioscoop hebben gezien. Sinds de release van The Rise of Skywalker heeft Disney de focus van Star Wars gelegd op Disney+ met series als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en momenteel Andor. De focus op series betekent gelukkig niet dat er geen films in het verschiet liggen.

Momenteel zijn er films gepland op de volgende data; 22 december 2023, 19 december 2025 en 17 december 2027. Er zijn een groot aantal aangekondigde Star Wars-films, maar de volgende projecten zijn momenteel de films die hoogstwaarschijnlijk uit zullen komen op deze release-data. Films als Rogue Squadron en de trilogie van Rian Johnson zijn van de release-kalender afgehaald en het is nog maar de vraag of we deze films ooit zullen zien, dus de kans dat we een van die films gaan zien op de drie geplande release datums is minimaal.

Taika Waititi's film
Taika Waititi is nu al een tijdje bezig met zijn Star Wars-film en het lijkt erop dat dit de film is die in 2025 uit gaat komen. Waititi maakte zijn debuut in het Star Wars-universum in het eerste seizoen van The Mandalorian. Hij speelde in deze serie de droid IG-11 en hij regisseerde de finale. Kort hierna werd bekendgemaakt dat hij een film gaat regisseren die zich gaat focussen op compleet nieuwe personages. Verdere details over het plot zijn nog niet bekend, grotendeels om Waititi nog bezig is met het script.

Damon Lindelof's film
Eind oktober werd bekendgemaakt dat tv-legende Damon Lindelof (maker van Lost, The Leftovers en Watchmen) een nieuwe Star Wars film gaat schrijven. Dit project heeft al wat meer vaart dan de rest. Zo werd ook gelijk bekendgemaakt dat de film geregisseerd wordt door Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms Marvel) en dat Justin Britt-Gibson samen met Lindelof het script gaat schrijven. Deze film speelt zich af na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker, maar het is geen vervolg op die film. Er is wel potentie om personages van de sequel-trilogie terug te zien in de film, maar meer dan dat is ook niet bekend. De film is een alleenstaand verhaal, maar als het een succesvol wordt, is het een kwestie van tijd voor we een vervolg zullen zien.

Films van Kevin Feige en Shawn Levy
De twee projecten met de meeste kans om uit te komen op een van de drie release data zijn de films van Marvel topman Kevin Feige en de recent aangekondigde film van Shawn Levy (Free Guy, Stranger Things). Allebei de projecten zijn nog in vroege fases van ontwikkeling, Levy die zal pas beginnen met zijn film nadat hij klaar is met de regie van Deadpool 3. Michael Waldron (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) gaat het script schrijven voor de film die Feige gaat produceren, maar meer dan dat weten we niet. De kans is groot dat een van deze twee projecten de december 2027 releasedatum pakt.

NieuwsFilm

meest populair