Acteur reageert op racistische 'Indiana Jones'-film

Acteur reageert op racistische 'Indiana Jones'-film

Short Round is het er niet mee eens

Het is niet ongebruikelijk dat in het huidige klimaat van de online platformen dingen uit het verleden worden opgetakeld en kritisch worden (her)bekeken. Er zijn vaker filmstudio's of franchises geweest die niet meer blijken te voldoen aan de huidige sociale normen en waarden. Nu is Indiana Jones aan de beurt.

In 1984 verschijnt Indiana Jones and The Temple of Doom. In dit tweede deel van de Indiana Jones-serie kruipt Harrison Ford wederom in de huid van de avontuurlijke archeoloog. De film werd redelijk positief onthaald, al is het misschien wel de minst populaire uit de originele trilogie. Wel introduceerde de film een enorm populair personage, oftewel Short Round.

Racisme
Er is enige ophef ontstaan rondom het personage Short Round, gespeeld door Ke Huy Quan (The Goonies, Everything Everywhere All At Once). Men vindt dat het personage stereotyperend is voor de Aziatische cultuur. De acteur zelf probeert het in perspectief te plaatsen.

"We hebben het hier over iets dat 40 jaar geleden is gemaakt. Het waren andere tijden", aldus Quan.

Hij geeft aan niets negatiefs er over te zeggen hebben, en is zelfs dankbaar.

"Steven Spielberg was de eerste persoon die een Aziatisch gezicht in een blockbuster heeft gebracht. Short Round is grappig, moedig en een reddende hand. Dat was zeldzaam voor die tijd", vervolgt hij.

Terug naar het grote scherm
De acteur maakte na een absentie van 30(!) jaar een comeback naar Hollywood. Hij speelde een rol in het sterk onthaalde Everything Everywhere All At Once. Ook is hij gecast in de nieuwe film van de Russo Brothers, The Electric State.

NieuwsFilm

meest populair