Waarom 'Spectre' teleurstelde na 'Skyfall' volgens Sam Mendes

Waarom 'Spectre' teleurstelde na 'Skyfall' volgens Sam Mendes

De regisseur weet precies hoe het kan.

Na Casino Royale (2006) en Quantum of Solace (2008) was Skyfall een megaklapper in de James Bond-filmreeks. De film ging voorbij het miljard en er werd daarom snel doorgepakt met een vierde film met Daniel Craig.

Die kwam er zo'n drie jaar later met Spectre. De Brit Sam Mendes was de regisseur van beide films en verwijt het kwaliteitsverschil tussen de twee films aan de maanden vertraging tijdens de pre-productie van Skyfall ontstaan doordat filmstudio MGM bankroet werd verklaard.

"Deze films zijn erg moeilijk om te schrijven. De 10 maanden van downtime veranderde het script echt, omdat we de tijd hadden om dingen als de Bond/Silva-samenwerking uit te proberen," begon Mendes.

Minder tijd voor Spectre
"En die tijd kreeg ik niet toen we Spectre schreven," vervolgde de regisseur. "En je kunt het verschil zien in het script. Met Spectre voelde ik dat er enige druk was. Zeker, Barbara en Michael oefenden enige druk uit op mij en Daniel om de volgende te maken, dus dat maakt een groot verschil."

"Mensen zeiden: 'We willen dat je het doet', en juichten me vervolgens hartstochtelijk toe om het te doen, dat had flink impact," sloot Mendes af.

Spectre werd zwakker ontvangen (63% op RT) en kwam tot $880,7 miljoen wereldwijd. Skyfall kwam tot $1,1 miljard wereldwijd en noteerde 92% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.



NieuwsFilm

meest populair