Controversiële en voormalige DC-president krijgt opnieuw een toppositie bij filmstudio

Controversiële en voormalige DC-president krijgt opnieuw een toppositie bij filmstudio

Walter Hamada zal zich vanaf nu ontfermen over de horrorfilms van Paramount.

Regisseur James Gunn werd recentelijk aangesteld als een van de grote bazen bij DC. Vreemd is dit niet, aangezien de filmmaker behoorlijk veel afweet van superheldenfilms. Ook moest het gat gevuld worden dat werd achter gelaten door Walter Hamada. Laatstgenoemde heeft nu alweer een toppositie in de filmwereld weten te bemachtigen.

Meerdere jaren was Hamada een van de bekendste namen bij DC. In januari 2018 werd hij aangesteld als de president van Warner Bros. Normaalgesproken had hij een contract van 5 jaar, met optie tot verlening, maar hij is al niet meer bij de wereldberoemde studio.

Vreemde zaken
Nog niet zo heel lang geleden werd Batgirl uit het niets geannuleerd. Hamada was hier niet eens op de hoogte van en kwam er behoorlijk laat achter. Dit vond hij niet kunnen en hij wilde vertrekken. Uiteindelijk besloot hij toch nog iets langer te blijven, om mee te helpen aan Black Adam. Twee dagen voordat deze blockbuster uitkwam vertrok hij.

Hamada kwam echter ook zelf op controversiële manier in het nieuws. Ray Fisher (Cyborg) beschuldigde Justice League-regisseur Joss Whedon van misbruik en racisme (meer daarover lees je hier) en sprak daar ook Hamada op aan. Steun kwam er echter niet van de DC-president. Sterker nog, Fisher beweert dat Hamada er alles aan deed om de aanklacht te laten verdwijnen. Dit werd hem dan ook niet echt in dank afgenomen.

Nieuwe baan
Ondanks het feit dat Hamada dus in oktober vertrok, heeft hij nu alweer getekend voor een andere indrukwekkende positie. Hij is namelijk de nieuwe baas van het Paramount horrorteam. Heel erg gek is dit niet, aangezien hij doorbrak in dit genre. Voor zijn DC-jaren werkte hij dan ook aan de nodige griezelfilms.

Hamada zelf is in zijn nopjes: "Ik vind het een eer om met Paramount te gaan werken aan horrorfilms. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor deze kans en ik kan niet wachten om te beginnen!"

Gevolgen
Het is wel te begrijpen waarom Paramount voor Hamada gaat. Ook al is hij een ietwat controversieel figuur, het kan niet ontkend worden dat hij goed werk heeft verricht bij DC. Hij was degene die besloot te gaan voor verschillende 'universums', waardoor films als Joker en The Batman gemaakt konden worden.

Als Paramount hem ook deze vrijheid geeft is de kans groot dat we de komende jaren nieuwe horrorfilms gaan zien van de studio. Hamada liet al eerder weten dat hij jonge, opkomende filmmakers een kans wil geven unieke verhalen te kunnen vertellen.

NieuwsFilm

meest populair