Deze blockbusters zorgen voor flinke verdeeldheid onder het publiek en critici op Rotten Tomatoes

Deze blockbusters zorgen voor flinke verdeeldheid onder het publiek en critici op Rotten Tomatoes

Van 'Don't Look Up' tot 'Passengers'.

Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over Rotten Tomatoes. Op deze bekende filmwebsite kom je erachter of een film wel of niet goed onthaald wordt door filmcritici en bioscoopgangers. Soms verschillen de punten tussen deze twee groepen echter gigantisch.

In het vorige artikel kwamen Venom, Sausage Party en Star Wars: The Last Jedi voorbij, maar nu zijn weer drie nieuwe films aan de beurt. Mocht je het eerste deel gemist hebben, deze kun je hier terug lezen. Zo niet, ga dan door met de onderstaande lijst!

Don't Look Up (22% verschil)
Netflix wist blockbuster wist een geweldige regisseur te strikken voor hun nieuwste project. Adam McKay dook op als regisseur. Zijn cast was ook meer dan de moeite waard, aangezien de hoofdrollen waren weggelegd voor o.a. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence en Jonah Hill.

Het gewone publiek kond de film wel waarderen en gaven deze een nette 78%. Niet verkeerd, maar de filmcritici gaf Don't Look Up maar 56%. Zij vonden de film 'te zwaar' en het bericht dat McKay erin probeerde te stoppen iets te ambitieus. Toch werd de film goed onthaald door de Academy, aangezien hij zelfs werd genomineerd voor beste film.



Spy Kids (47% verschil)
Dit is wel een film die de recensenten kunnen appreciëren, maar de 'normale bioscoopgangers' juist heel wat minder. Ondanks de ietwat opvallende CGI, werd Spy Kids in 2001 toch goed onthaald en scoorde hij goed, voornamelijk bij de grote filmkenners. De 'Tomatometer' is maar liefst dan ook 93%.

Filmfanaten waren er echter minder fan van. Zij geven de film namelijk maar 46%, waardoor de 'audience score' dus 'rotten is. Ook deze film vonden de nodige mensen iets te bizar om er echt van te kunnen genieten. De vervolgen werden minder goed onthaald en toen het derde deel verscheen gaf de filmcritici deze eveneens een slecht punt.



Passengers (33% verschil)
Deze blockbuster met Chris Pratt en Jennifer Lawrence werd ook wisselvallig onthaald. Deze keer kon het 'gewone publiek' wel enigszins genieten van deze ruimtefilm, die een redelijke 63% krijgt. Geen enorm indrukwekkende score zou je zeggen, maar nog steeds véél meer dan de filmcritici, die de film maar 30% gaven.

De filmcritici vonden het verhaal veel te rommelig en slordig in elkaar gezet. Volgens hen had er dan ook veel meer ingezeten dan wat wij uiteindelijk te zien kregen.



NieuwsFilm

meest populair