Daniel Craig bekent waarom hij wilde dat James Bond zou sterven

Daniel Craig bekent waarom hij wilde dat James Bond zou sterven

In No Time to Die was de 007 van Craig voor het laatst te zien.

Afgelopen jaar verscheen na een (extra) vertraging van twee jaar de 25e Bond-film No Time to Die. Het is de laatste film waarin Daniel Craig te zien is als 's werelds bekendste geheim agent.

Craig nam na vijf films afscheid van de rol. In gesprek met Los Angeles Times liet de acteur weten dat hij een groot voorstander was om 007 te laten sterven aan het einde van de film, iets - let op SPOILER - dat uiteraard ook gebeurt.

De belangrijkste reden waarom hij het einde gepast vindt, is dat daarmee de deur gesloten blijft voor een mogelijke comeback in de toekomst.

Blij met dood 007
"Twee dingen, een voor mezelf en een voor de franchise," zei Craig. "Ik had zoiets van: 'Nou, je moet het weer resetten.' Dus laten we mijn personage vermoorden en een andere Bond gaan zoeken en een ander verhaal gaan zoeken. Begin bij de leeftijd 23, begin bij 25, begin bij 30."

"De andere reden was zodat ik verder kon gaan," vervolgde de acteur. "Ik wil niet terugkeren. Ik denk dat me gelukkig mag prijzen als ze me terugvragen, maar het feit is dat ik verder wil. Het offer dat hij [Bond] in de film brengt, was voor de liefde, en er is geen groter offer. Dus het leek me een goede zaak om daarmee te eindigen."

Voorlopig is nog niets bekend over hoe een nieuwe 007 in Bond 26 terug zal keren.

NieuwsFilm

meest populair