Ben Affleck en Matt Damon starten productiebedrijf dat het helemaal anders gaat doen

Ben Affleck en Matt Damon starten productiebedrijf dat het helemaal anders gaat doen

Verhalen, acteurs en makers staan weer centraal...

Niet alleen zijn acteurs Ben Affleck (50) en Matt Damon (52) goede collega's die al een aantal keer hebben samengewerkt, tevens kennen ze elkaar al uit hun jeugd toen ze 8 en 10 jaar oud waren.

En nu brengen ze hun vriendschap nog een stapje hoger, want volgens CBS News hebben Affleck en Damon de lancering aangekondigd van een nieuw gezamenlijk productiebedrijf genaamd Artists Equity.

In tegenstelling tot streamingdiensten en de meeste studio's, is Artists Equity van plan om de inkomsten te delen met medewerkers.

Met de oprichting is hun doel om makers meer financiële prikkels te bieden wanneer hun projecten commercieel succesvol zijn.

Deze benadering heeft te maken met het feit dat streamingdiensten in toenemende mate traditionele theaterformaten vervangen om tegemoet te komen aan de consumentenvraag naar entertainment.

Tegengas is noodzakelijk
In een recente verklaring legt Damon uit dat vroeger het succes van een film werd bepaald door hoe goed hij presteerde aan de kassa. Alles is fundamenteel veranderd met de opkomst van streamingdiensten.

Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor wie zich zorgen maakt over de invloed van veranderingen in de contentbusiness op zijn/haar salaris.

Volgens Affleck zijn ze van plan om volgend jaar 3 projecten uit te brengen en zo langzaam toe te werken naar een doelstelling van 5 per jaar.



NieuwsFilm

meest populair