Regisseur Rian Johnson reageert op alle 'Star Wars: The Last Jedi'-kritiek

Regisseur Rian Johnson reageert op alle 'Star Wars: The Last Jedi'-kritiek

De regisseur vind zijn film wel echt 'Star Wars-waardig'

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Star Wars: The Last Jedi. Op Rotten Tomatoes krijgt deze blockbuster namelijk een sterk punt van filmcritici, maar de 'gewone bioscoopgangers' vonden het tweede deel van de nieuwe trilogie niet al te best. Regisseur Rian Johnson heeft echter zelf ook kritiek op zijn eigen werk.

J.J. Abrams mocht de nieuwe trilogie openen, met The Force Awakens. De meeste kritiek kwam voort uit het feit dat de film niet iets nieuws durfde uit te proberen en veel overeenkomsten had met oudere Star Wars-films.

Vervolg
Johnson nam het stokje over van Abrams, maar kreeg zelf ook kritiek. Ondanks het feit dat hij wel iets nieuws uitprobeerde, was niet iedereen een fan van zijn film. Hier laat hij zich nu over uit: "Sommige mensen veronderstellen dat ik 'Star Wars' niet meer zoveel apprecieer vanwege alle kritiek die ik te verduren kreeg. Maar nee, het is eerder het tegenovergestelde. Ik hou alleen maar meer van Star Wars".

"Wat ik wel jammer vind is dat mensen dachten dat ik iets negatiefs had gedaan en geen echte 'Star Wars'-film had gemaakt. De realiteit is dat ik genoten heb van elk moment, maar ik vind het niet fijn wanneer mensen dingen zeggen die niet kloppen".

Begrip
Zo vervolgt Johnson: "Ergens begrijp ik ze wel ook. Iedereen mag iets wel of niet goed vinden. Dit hoort zeker ook bij 'Star Wars'. Al sinds ik een klein kind was hoorde ik mensen discussiëren over Star Wars en als een grote fan deed ik hier zelf ook aan mee".

"Dus nee, ik had geen moeite met de kritiek, maar wanneer ik mensen hoor zeggen: "Rian heeft geen echte Star Wars-film gemaakt" dan denk ik wel "Jawel, dat heb ik wél gedaan!"" Hoewel er dus de nodige kritiek was op zijn Star Wars-film, lijkt Johnson wel weer een hit in handen te hebben met zijn Knives Out-vervolg, genaamd Glass Onion. Deze film komt volgende maand uit op Netflix.

Bekijk de trailer van Glass Onion hieronder.



NieuwsFilm

meest populair