Quentin Tarantino over de "Marvel-ization of Hollywood" en de acteurs in de Marvel-films

Quentin Tarantino over de "Marvel-ization of Hollywood" en de acteurs in de Marvel-films

Chris Evans is slechts bijzaak in de reeks vindt de acteur.

Een paar dagen geleden zei Quentin Tarantino nog dat de regisseurs die de films en series voor Marvel Studios maken slechts "ingehuurde handen" zijn. Nu gaat hij dieper in op de miljardenfranchise en spreekt over de "Marvel-ization van Hollywood".

Tijdens de podcast 2 Bears, 1 Cave liet QT zich ook uit over de acteurs die de superhelden spelen. Hij vindt dat deze acteurs niet de filmsterren zijn, dat zijn de personages die ze vertolken.

"Een deel van de Marvelisering van Hollywood is... je hebt al deze acteurs die beroemd zijn geworden door die personages te spelen," begon Tarantino. "Maar het zijn geen filmsterren. Toch? Captain America is de ster. Of Thor is de ster."

"Ik bedoel, ik ben niet de eerste die dat zegt. Ik denk dat dat al ontelbare keren is gezegd... maar het is alsof, weet je, het zijn die franchisepersonages die een ster worden," vervolgt hij.

Tarantino haar Marvel niet
"Weet je, als kind verzamelde ik als een gek Marvel-strips," voegde hij eraan toe. "Het is zo dat als deze films uit zouden zijn gekomen toen ik in de twintig was, ik dolgelukkig zou zijn en helemaal van ze zou houden."

"Ik bedoel, het zouden niet de enige films zijn die worden gemaakt. Het zouden films zijn naast andere films. Maar weet je, ik ben bijna 60. Nee, ik ben niet zo enthousiast over die films."

Het probleem dat hij heeft met Marvel
"Wat ik erop tegen heb, is dat het erop lijkt dat het de enige films zijn die worden gemaakt. En het zijn de enige dingen die enige vorm van opwinding lijken op te wekken bij de fanbase of zelfs bij de studio die ze maakt. Dat is waar ze enthousiast over zijn," legt Tarantino uit.

"Het gewoon dat ze op dit moment de volledige weergave zijn van dit filmtijdperk. Er is weinig ruimte voor iets anders. Dat is mijn probleem," rondt de filmmaker af.

Tarantino sluit zich aan bij filmmakers als Martin Scorsese and Francis Ford Coppola die eerder commentaar hadden op de dominantie van de films van Marvel in het aanbod (in de bioscoop).



NieuwsFilm

meest populair