Quentin Tarantino zal nooit werken voor Marvel Studios

Quentin Tarantino zal nooit werken voor Marvel Studios

Hij heeft daar een duidelijke reden voor.

Regisseur Quentin Tarantino is vooral bekend van films die hij zelf schreef en regisseerde. Ondanks dat hij in het verleden in verband werd gebracht met een Luke Cage-film en een Star Trek-film, maakte hij nooit een grote franchisefilm.

En het lijkt erop dat hij dat ook nooit zal doen. Zeker niet voor Marvel Studios of DC Studios. Op dit moment wachten we nog altijd op de volgende regieklus van Tarantino. Tot die tijd is hij vooral bezig met schrijfwerk. Op dit moment promoot hij zijn nieuwe boek Cinema Speculation.

"Je moet wel een paar ingehuurde handen zijn om die dingen te doen. Ik ben geen huurling. Ik ben niet op zoek naar een baan," zei Tarantino tegenover Los Angeles Times.

Luke Cage en Star Trek
QT wilde lange tijd een film over het Marvel-personage Luke Cage maken. Hij stopte echter bij het project toen de studio erop aandrong dat Wesley Snipes de hoofdrol wilde spelen. Recenter bood hij zich aan op een Star Trek-film te regisseren. Paramount Pictures had er echter geen oren naar. De reden is tot op heden niet bekend.

In zijn boek Cinema Speculation schrijft Tarantino dat huidige filmmakers "niet kunnen wachten op de dag" dat de superheldenfilms uit de mode raken, zoals musicalfilms dat deden in de jaren 60.

NieuwsFilm

meest populair