Netflix heeft weer een ware topfilm in huis gehaald

'Rogue Agent' komt binnenkort naar de streamingdienst.

Jeffrey Kouters 23 november 2022 22:30 in Algemeen
Netflix heeft onthuld dat Rogue Agent, een Britse thriller die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, binnenkort naar de streamingdienst komt. In deze film komt het leven van een advocaat op z'n kop te staan wanneer ze verliefd wordt op een oplichter.

Hoewel Rogue Agent al enige tijd beschikbaar is op Netflix in andere landen, komt deze topfilm binnenkort ook naar Nederland. De film is gebaseerd op het leven van crimineel Robert Freegard, over wie Netflix eerder dit jaar een docuserie heeft uitgebracht.

Op Rotten Tomatoes heeft deze thriller - met James Norton en Gemma Arterton in de hoofdrollen - een nette score van 73 procent (met een gemiddelde beoordeling van een 6.5). Rogue Agent is dan ook een film die je absoluut een keer gezien moet hebben, zeker als je van true crime houdt.

Rogue Agent (2022)
Regie: Adam Patterson en Declan Lawn | Cast: James Norton, Gemma Arterton, Chris Wilson, e.a. | Stuur melding
De vlotte advocaat Alice valt voor de charmes van Robert, zeker wanneer hij haar vertelt dat hij een undercoveragent is die werkt voor de geheime dienst. Toch krijgt ze later haar bedenkingen. Alice besluit om in het verleden van Robert te duiken en komt erachter dat hij een oplichter is. Haar nachtmerries worden al helemaal werkelijkheid wanneer ze ontdekt dat de zogenaamde baan van Robert een dekmantel is voor een reeks diefstallen, manipulaties en ontvoeringen.Wanneer Rogue Agent precies op Netflix verschijnt, is nog niet bekend. Daarvan houden we je vanzelfsprekend op de hoogte.

NieuwsFilm