Deze 'Terrifier 2'-scène was te bruut om op te nemen

De regisseur laat zich over de afschuwelijke scène uit.

Wouter Drummen 23 november 2022 20:30 in Algemeen
Recentelijk verscheen Terrifier 2 in Amerika (en enkele andere landen). Deze horrorfilm is zó afschuwelijk dat meerdere bioscoopgangers niet lekker werden. Er zitten dan ook behoorlijk wat vieze en bloederige scènes in, maar dit onderstaande moment was zelfs voor deze horrorfilm 'te hardcore'.

Terrifier 2 was, en is nog steeds, een groot succes. Niet alleen kreeg de film voornamelijk goede recensies, de film is ook een box-office hit. Het vervolg kostte namelijk zo'n 250.000 dollar, maar bracht al meer dan 11 miljoen dollar op. De sequel is dan ook een stuk beter dan het origineel, maar een scène heeft de film niet gehaald.

Te gruwelijk
Vele horrorfanaten gingen naar de bioscoop om te zien of Terrifier 2 nu alle buzz waardig was. Er zitten talloze gruwelijke momenten in de film (iets wat zelfs horrorlegende Steven King erkent met de onderstaande tweet), maar regisseur Damien Leone wilde iets te ver gaan met een bepaalde scène.Op een gegeven moment in de film steekt Art the Clown een personage genaamd Jeff neer, wanneer hij aan het plassen is. De scène is al behoorlijk visueel, maar ze dachten er zelfs aan zijn geslachtsdeel af te snijden.

Reactie
Zo zegt Leone tijdens een recent interview: "De hebben er gesprekken over gevoerd. Wat kunnen we doen met een afgesneden penis? We hebben erover nagedacht en kwamen met de nodige grapjes, maar toen zeiden we toch: "Nee, dit gaat toch echt te ver. Dit kunnen we niet maken"."

Leone verklapt een van de ideeën: "We wilden er misschien een balloondier van maken, of iets in die zin. Maar nee, we deden het toch niet. Het was Dave [Howard, de acteur die Art speelt] die met het idee kwam. We probeerden allemaal zieke dingen te bedenken, maar dit ging mij toch te ver".

NieuwsFilm