China geeft na meer dan 3 jaar weer een release aan een 'Disney'-film

En welke dat is, laat zich vrij gemakkelijk raden...

Arjen Rooseboom 24 november 2022 08:29 in Algemeen
Jarenlang was China een betrouwbare stimulans voor Noord-Amerikaanse films die vaak hun box-office resultaten een enorme boost konden geven met extra inkomsten uit het Aziatische land.

Vooral grootmacht 'Disney' profiteerde hiervan met franchises als het Marvel Cinematic Universe en Star Wars. Sinds het pre-coronajaar 2019 is er echter geen enkele release van een 'Disney'-film meer geweest.

Regelgevers van de overheid hebben langzaamaan de toegang van Hollywood tot de Chinese markt afgesneden omdat de eigen economie is uitgebreid en politieke overwegingen zwaarder zijn gaan wegen.

De stilte wordt doorbroken
Maar daar gaat nu verandering in komen, want Avatar: The Way of Water heeft een officiële datum gekregen (16 december) om te gaan draaien.

En dit kan de sequel op de blockbuster uit 2009 heel goed gebruiken om het budget plus marketingkosten terug te verdienen.

Het eerste deel verdiende daar destijds ruim $200 miljoen dollar en er zijn genoeg enthousiaste fans te vinden. Tevens heeft regisseur James Cameron een hoog aanzien in China, dus het lijkt wel goed te komen!NieuwsFilm