Eerste weekend 'The Way of Water' maakt een lachertje van de originele 'Avatar'

De verwachtingen zijn (extreem) hooggespannen...

Arjen Rooseboom 24 november 2022 22:30 in Algemeen
Zoals gebruikelijk, zijn de eerste box-office voorspellingen binnen voor James Cameron's geplaagde sequel Avatar: The Way of Water die volgende maand eindelijk in de bioscopen zal verschijnen.

En volgens de "experts" zal dit tweede deel een spetterend debuut gaan maken waar diens voorganger letterlijk en figuurlijk bij verbleekt.

Het origineel debuteerde in december 2009 en startte met $77 miljoen dollar in het openingsweekend, maar het waren de maanden daarna die ertoe leidden dat het dat kassa-fenomeen werd zoals we die kennen, aangezien de drop-offs wekenlang relatief minimaal bleven.

Grote kans op monsterscore
Volgens Box Office Pro liggen de prognoses voor The Way of Water momenteel op schema om ergens tussen de $135 en $175 miljoen dollar te eindigen over slechts de eerste drie dagen na de release.

Deze cijfers verzetten zich tegen alle 'nee'-zeggers die de film op voorhand al voor tal van dingen hebben bekritiseerd, van de lange speelduur tot vermoeiende productievertragingen en argumenten die in feite kunnen worden samengevat als "wie geeft er nog ene f*ck om Avatar"?NieuwsFilm