Bruce Willis ging oorspronkelijk in 'Pulp Fiction' voor een héél andere rol

Quentin Tarantino doet een boekje open over het casten van de actieheld in spé, dat niet probleemloos verliep.

Mitchell van Vuren 24 november 2022 09:58 in Algemeen
Quentin Tarantino blikt terug op zijn cultklassieker Pulp Fiction en de rol van Bruce Willis daarbinnen. De acteur speelde daarin de zwijgzame Butch Coolidge, die ondanks zijn stille rol een iconisch personage heeft neergezet. "Who's Zed"? "Zed's dead, baby. Zed's dead".

In de podcast 2 Bears, 1 Cave vertelde Tarantino meer over het castingproces van Willis. Tarantino vertelde over zijn ontmoeting met Willis toendertijds:"Ik had hem nog nooit ontmoet. En het bleek dat hij een enorme fan was van 'Reservoir Dogs'. Ik bedoel een echt grote fan... Hij zei:' Oh, het is een van mijn favoriete films, mijn vrienden en ik kijken er altijd naar. We kennen de dialoog uit ons hoofd. We doen de dialoog met elkaar.' Dat is echt geweldig."

Het verhaal gaat verder:"Ik wist niet dat hij 'Pulp Fiction' al had gelezen toen ik die zondag bij Harvey [Keitel] thuis kwam. En dus hadden we het allemaal gezellig, en praatten we allemaal. En hij ze zei: 'Hé Quentin, loop even met me mee. Ik neem je mee naar mijn huis, ik wil je aan Demi voorstellen. Laten we naar mijn huis wandelen.' Dus we maken een mooie wandeling langs het strand."

Het aannemen van Willis
Tarantino vertelde vervolgens: En Bruce zei: 'Kijk, ik heb je script gelezen... Ik wil Vincent spelen.' Ik zei: 'Nou, ik heb John Travolta zo'n beetje klaarstaan voor Vincent'... Dus toen zei Bruce ineens: 'Oké, wat denk je hiervan? Wat als ik Jules speel?' En ik zeg: "Nou, je weet dat hij zwart is?' Hij zei: 'Kijk, ik weet dat het personage zwart is, maar het is meer een hippe kerel. Weet je, hij zou gewoon een hippe gast kunnen zijn."

Tarantino vertelde over zijn twijfels toen over de rol voor de bekende Willis: "Ik bedoel, de film had het nodig, het is als het winnen van de loterij, Bruce krijgen. Maar het is niet goed! Het is gewoon niet goed. En ik vertelde hem: 'Kijk, de rol die fantastisch voor je zou zijn is Butch.... Er is een derde hoofdrolspeler, waarvan ik denk dat je er perfect voor zou zijn. En een van de redenen waarom ik denk dat je perfect zou zijn voor Butch is dat ik hem zie als een hoofdrolspeler uit de jaren 50.' Ik bedoel, hij zou een ster uit een jaren 50 film kunnen zijn. En de volgende dag belde hij me. En hij zei: 'Quentin. De kortste zin in de bijbel is 'Jezus weende'. De kortste zin in Hollywood is 'Ik doe mee'. En ik doe mee."

NieuwsFilm