Deze grote naam komt het MCU versterken en is dolblij

Kevin Bacon hoopt snel meer te mogen doen.

Wouter Drummen 24 november 2022 13:10 in Algemeen
Vandaag de dag is het lastig om nog een acteur of actrice te noemen die niet in een superheldenfilm speelt. Voornamelijk Marvel en DC weten elke keer weer de nodige grote namen te strikken en nu is het weer raak. Kevin Bacon komt het MCU versterken en is in zijn nopjes.

De 64-jarige Bacon was al te zien in heel wat topfilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Footloose, Mystic River en Taking Chance. Al een tijd lang gingen er geruchten rond dat hij een Marvel contract ondertekend zou hebben, maar nu laat hij zich er zelf over uit.

Videootje
Op Disney+ komt binnenkort de Guardians of the Galaxy Holiday Special te staan. Hier komt Bacon ook in voor. Tijdens een recent interview laat de acteur weten dat hij niet kan wachten om hopelijk meer te mogen doen: "Ik hou gigantisch van Marvel. Het voelt als een groot speelterrein. Ik ben een volwassen man, maar kan gewoon lol hebben en me vermaken".

"Begrijp me niet verkeerd, ik neem het wel allemaal heel serieus! Ik doe er zeker mijn best voor. Wat ik bedoel is dat wanneer je het 'Guardians'-script leest, je dan in een keer iets leest en denkt: "Oh sh*t, dat is echt heel gaaf!" Het is echt leuk om te doen!"

Bekijk hieronder al een klein 'voorproefje' van de 'Christmas special'!Geen seconde twijfel
Toen Bacon dus werd gevraagd voor dit project door James Gunn zelf (de twee werkten al eerder samen aan Super), twijfelde hij geen seconde: "James begon me uit te leggen waarover het ging, maar ik zei meteen ja. Ik zei hem: "Ik hoef het script niet te lezen, ik doe mee!""

Grappig weetje: Peter Quill/Star-Lord (gespeeld door Chris Pratt) is helemaal weg van Kevin Bacon en noemt hem zelfs bij naam in de eerste 'Guardians'-film. Bacon kwam hier pas achter toen hij de film zag: "Dat was echt een shock. Ik zat in de bioscoop, in mijn eentje, toen ze het in de film in een keer over mij hadden! Dat was echt een rare maar wel bijzondere ervaring!"

NieuwsFilm