'John Wick: Chapter 4' nog "epischer" dan eerdere films

Het vierde deel van de actiereeks gaat de saga helemaal opnieuw uitvinden voor maximaal effect.

Mitchell van Vuren 24 november 2022 14:07 in Algemeen
Regisseur Chad Stahelski gaat graag de uitdaging aan om de films van John Wick nog "epischer" te maken dan ze al waren. Hoe kan de aankomende John Wick: Chapter 4 nog grootser en spectaculairder worden? De regisseur licht toe.

Na meerdere vertragingen staat eindelijk het vierde deel van de John Wick-reeks op de stoep. De verwachtingen liggen hoog met de martial arts-ster Keanu Reeves in de hoofdrol, die al veel van zijn kunde heeft laten zien in de eerdere delen.

Ook Chad Stahelski keert terug in de regisseursstoel. De eerdere drie films waren ook van zijn hand. Het vierde deel van de actiereeks is geschreven door Shay Hatten en Michael Finch.

Nog "epischer" dan de eerste drie delen
In een interview met Empire gaf Stahelski al enkele hints weg over wat de fans kunnen verwachten. Hij vertelde: "Het wordt een beetje eng na de derde. Want nu hebben we een formule die werkt. Maar je moet die voorspelbaarheid overboord gooien en zeggen: 'F*ck it, dat doen we niet nog een keer.' Dus nu, bij nummer vier, hebben we meerdere verhaallijnen. De film voelt anders aan. Het wordt epischer."

Over de meerdere locaties voor deze verscheidenheid aan verhaallijnen zei de regisseur: "Ik reis veel. Ik ben in Parijs aan het scouten, en ik zie de Arc de Triomphe, en ik heb zoiets van: 'Oké, ik heb een idee.' Dus stopte ik het in de film. Ik heb wat cowboyvrienden in de stuntwereld, dus ik denk: 'Dat zou een coole paardenstunt zijn.' Twee van de grootste scènes waren last-minute inspiraties die ik altijd al wilde proberen, maar gewoon niet wist hoe."

Op 24 maart 2023 wordt verwacht dat John Wick 4 zal uitkomen in de bioscoop. Smul alvast van de spannende trailer hieronder!NieuwsFilm