Warner Bros. deed er alles aan om terugkeer Superman tegen te houden volgens Dwayne Johnson

Maar The Rock gaf zijn strijd niet zomaar op... en met succes.

Jeffrey Kouters 24 november 2022 14:53 in Algemeen
Dwayne Johnson heeft een flinke strijd moeten leveren om Henry Cavill als Superman terug te mogen halen naar het DC Universe. Warner Bros. zat daar namelijk totaal niet op te wachten. Dat vertelt hij in een nieuwe video op Twitter.


Het was een van de grootste verrassingen in Black Adam: de terugkeer van Henry Cavill als Superman. Dit 'cadeautje' komt hoogstpersoonlijk van Dwayne Johnson. Hij is degene die er samen met zijn productiepartners voor heeft gezorgd dat de iconische held weer een toekomst heeft in de DC-films.

Hoewel het haast onmogelijk is om een DC Universe en Justice League voor te stellen zonder Superman, dacht Warner Bros. daar anders over. De studio had geen interesse meer in het personage wat misschien wel hét gezicht van de franchise kan worden genoemd.

Waarom precies, is niet bekend. Wel zijn er geruchten dat de studio in conflict was beland met Cavill over zijn salaris voor zijn optredens als Superman.

Doorzettingsvermogen
Toen Johnson voor het eerst kenbaar maakte Superman een rolletje te willen geven in Black Adam, kreeg hij naar eigen zeggen nogal een harde 'nee' terug van de studio. "Ik vond dat echt onverklaarbaar en onvergeeflijk", zegt hij in een nieuwe video waarin hij praat over de film.

The Rock ging naar eigen zeggen niet akkoord met dat antwoord en deed er vervolgens alles aan om de studio op andere gedachten te brengen. We weten inmiddels allemaal dat hem dat is gelukt. We moeten Johnson dan ook dankbaar zijn voor het feit dat Cavill terug is als Superman in het DC Universe!NieuwsFilm