Schokkend nieuws over de doodsoorzaak van Bruce Lee

Het kwam schijnbaar niet door de pijnstillers die hij gebruikte.

Bijna vijftig jaar na de dood van de iconische acteur en martial arts-legende Bruce Lee, wordt de oorzaak van zijn overleden heroverwogen. Tot nu toe werd gezegd dat de zwelling in zijn hersenen was ontstaan door Lee's gebruik van pijnstillers, maar dit blijkt toch niet het geval te zijn.

Nieuw onderzoek wijst uit dat de zwelling werd veroorzaakt door het feit dat Lee te veel water dronk. In de december-editie van Clinical Kidney Journal staat een artikel waarin wordt vastgesteld dat de The Way of the Dragon-ster meer water dronk dan zijn lichaam aankon.

Hyponatriëmie
Lee zou vervolgens zijn overleden aan hyponatriëmie. Dit is een tekort aan natrium in het bloed. Een van de oorzaken van hyponatriëmie is een teveel aan water, ook wel waterintoxicatie genoemd. Een van de nieren van Lee was niet in staat om het overtollige water af te scheiden.

Lee zat aan een vloeibaar dieet dat bestond uit sapjes en alcohol, rookte marihuana en beschadigde zijn nieren een keer toen hij met martial arts bezig was. Hij overleed in 1973, toen hij pas 32 jaar oud was.

Ironisch genoeg maakte Lee de quote "Be water my friend" bekend, maar dit vloeibare goedje zorgde er juist voor dat hij een zeer kort leven leed.

NieuwsFilm

meest populair