'The Guardians of the Galaxy Holiday Special' begint een ongewone traditie binnen MCU

De Holiday Special is één van de eerste Marvel-specials, die alles heel anders willen gaan aanpakken.

Mitchell van Vuren 25 november 2022 12:00 in Algemeen
De aankomende Guardians of the Galaxy Holiday Special breekt nu al een bijzonder Marvel-record. Voor de eerste maal zal in dit speciale verhaal in de Marvel Cinematic Universe geen schurk voorkomen! In eerdere films van Marvel was dit altijd wel het geval. Is dit dan de echte kerstgedachte?

De Guardians of the Galaxy Holiday Special is onderdeel van de grotere geplande serie aan Specials, die extra diepgang zullen geven aan meerdere personages uit de MCU. Deze kerstspecial is dan ook de eerste film uit de batch.

En al helemaal uitzonderlijk is dus de afwezigheid van een schurk! In plaats daarvan zal de special zich grotendeels richten op een avontuur op aarde met Mantis (Pom Klementieff) en Drax (Dave Bautista).

De reden van James Gunn voor een schurkloos verhaal
In een recent interview met Variety vertelde regisseur James Gunn over de aparte keuze. Hij vertelde: "Voordat ik het scenario schreef, schreef ik een treatment, en in de treatment was er die andere dreiging. Ik realiseerde me gewoon dat ik niet geïnteresseerd was erin... Dus heb ik dat er gewoon uitgeknipt en er een verhaal over mensen van gemaakt."

Hij vervolgde over de special: "Mensen zouden de Holiday Special moeten zien. Je komt duidelijk veel te weten over waar de Guardians de afgelopen jaren zijn geweest. Je zult zien hoe ze nu in Knowhere wonen. Ze hebben een nieuw schip, de Bowie. En ze hebben een hond die deel uitmaakt van hun bemanning en de beschikking heeft over telekinese, genaamd Cosmo."

Leer snel Cosmo kennen, want de special is vanaf 25 november te zien bij Disney+.NieuwsFilm